Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αρχές Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία πώλησης του good TT και της Νέας Proton bank με βασικό διεκδικητή την Eurobank


 – Επίκεινται σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην Eurobank
 – Θα υπάρξει εξορθολογισμός των εξόδων και μειώσεις αποδοχών

Αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του good TT και της νέας Proton bank και με βάση όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες βασικός διεκδικητής θα είναι η Eurobank. 
Με βάση τους σχεδιασμούς θα πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ άμεσα η εθελουσία έξοδος των 420 εργαζομένων στο ΤΤ κόστους 40 εκατ ευρώ συνολικά και εν συνεχεία να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης – ενσωμάτωσης στην Eurobank. 


Αν και δεν μπορεί να αποκλειστούν και η Alpha και η Εθνική να διεκδικούν το ΤΤ ωστόσο υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία του ορίου του 10%. 
Αν μια τράπεζα που έχει συγκεντρώσει το 10% από ιδιωτικά κεφάλαια ενσωματώσει το ΤΤ το 10% θα υποστεί dilution και από τον νόμο ορίζεται ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί νέα αμκ ώστε να επανέλθει στο 10% το ποσοστό των ιδιωτών μετόχων. 
Επειδή η διαδικασία είναι περίπλοκη για τις εν δυνάμει ιδιωτικές τράπεζες σε αντίθεση με την Eurobank που είναι 100% κρατική πλέον η ενσωμάτωση είναι πιο εύκολη.
Για την Eurobank η μεταβατική κρατικοποίηση είναι μειονέκτημα αλλά για την περίπτωση του ΤΤ ίσως αποδειχθεί πλεονέκτημα. 
Να σημειωθεί επίσης ότι η Τρόικα διάκειται θετικά στην επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση της Eurobank και η ενσωμάτωση του ΤΤ θα προσφέρει περίπου 4 δις ευρώ ρευστότητα.
Το funding gap είναι ομόλογα EFSF τα οποία κάλλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως repos. 
Το bonus ρευστότητας στην Eurobank θα είναι σημαντικό αν ενσωματώσει το ΤΤ. 
Με βάση τις διαδικασίες αν όλα εξελιχθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων τον Οκτώβριο θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Eurobank. 
Το κράτος θα έχει επενδύσει συνολικά 5,839 δις ευρώ στην Eurobank, 950 εκατ από προνομιούχες μετοχές, 500 εκατ το κεφάλαιο του good TT και 225 εκατ προνομιούχες μετοχές  και περίπου 550 εκατ στην good Proton bank και 80 εκατ προνομιούχες μετοχές δηλαδή συνολικά στο σχήμα Eurobank, TT και Proton bank θα έχουν επενδυθεί χωρίς τα funding gap  8,144 δις ευρώ. 
Η αξία του 30% της Eurobank σε όρους πραγματικού value δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 800 εκατ ευρώ.
Δηλαδή από την πώληση της Eurobank κράτος και ΤΧΣ θα χάσουν. 
Για να είναι επιτυχημένη η ιδιωτικοποίηση της Eurobank ΤΧΣ και ελληνικό κράτος πρέπει να χάσουν. Αυτή θα είναι η συνεισφορά των ελλήνων φορολογουμένων στην προσπάθεια επανεκκίνησης των τραπεζών. 

Έρχονται σημαντικές διοικητικές αλλαγές στην Eurobank 

Η κρατικοποίηση της Eurobank, παρ΄ ότι είναι μεταβατική θα σηματοδοτήσει και σημαντικές διοικητικές αλλαγές στον όμιλο. 
Τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει οριστική αλλαγή σελίδας στον όμιλο και οι διοικητικές αλλαγές θα είναι τεράστιας πρακτικής και σημειολογικής σημασίας. 

Θα υπάρξει εξορθολογισμός των εξόδων και μειώσεις αποδοχών 

Πρόγραμμα μείωσης των αποδοχών των διευθυντικών στελεχών και ευρύτερα των εργαζομένων σχεδιάζεται για την Eurobank. 
Το μοντέλο που θα υιοθετηθεί θα προσομοιάζει του good TT αλλά όχι στο εύρος και στην έκταση του ΤΤ, θα στηρίζεται όμως σε κλιμακωτές μειώσεις π.χ. σε μέσους όρους 20% ενώ θα εξεταστεί και εθελουσία έξοδος σχετικά μικρής κλίμακας 250-350 εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα