Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

"Επίθεση" hackers σε τράπεζες 27 χωρών με λεία 45 εκατ. δολάρια

Μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες, πραγματοποίησε συμμορία χάκερς με λεία 45 εκατ. δολάρια από αναλήψεις από ATM τραπεζών και πιστωτικές κάρτες σε 27 χώρες, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το υπουργείο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον 8 προσώπων που φέρονται να αποτελούσαν τον πυρήνα της οργάνωσης, ενώ επτά από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί. Σύμφωνα με το Reuters, για το όγδοο μέλος που φέρεται να είναι και ο αρχηγός της οργάνωσης, υπάρχουν αναφορές πως έχει δολοφονηθεί στις 27 Απριλίου στην Δομινικανή Δημοκρατία.

Οι αρχηγοί της οργάνωσης εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός ΗΠΑ, ωστόσο οι αμερικανικές αρχές απέφυγαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω λεπτομέρειες καθώς η έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το εντυπωσιακό αυτής της σπείρας είναι το μέγεθος και η ταχύτητα της ληστείας. Σε μια μόνο από τις κυβερνοεπιθέσεις κατάφεραν σε 10 μόλις ώρες να αντλήσουν 40 εκατ. δολάρια μέσω αναλήψεων από ATMs σε 24 χώρες μέσω 36.000 συναλλαγών.

«Αντί για μάσκες και όπλα οι ληστές χρησιμοποιούσαν laptops και internet” , δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου η εισαγγελέας της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Loretta Lynch.
 
ΠΗΓΗ:Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα