Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Καναδοί εξαγόρασαν το μερίδιο της Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος

Σε συμφωνία για την πώληση της θυγατρικής της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, AirPort GmbH, κατέληξε ο γερμανικός όμιλος Hochtief με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Public Sector Pension Investment Board έναντι 1,5 δισ. ευρώ.

Το 1,1 δισ. ευρώ είναι το αντίτιμο της συναλλαγής και άλλα 0,4 δισ. ευρώ θα λάβει ο όμιλος σε δικαιώματα μειοψηφίας.



Η Hoctief ελέγχει, μεταξύ άλλων, το 40% περίπου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο πλέον περνά υπό καναδικό έλεγχο.

Η Hochtief AirPort επενδύει και διαχειρίζεται αερολιμένες σε Αθήνα, Βουδαπέστη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Σίδνεϊ και Τίρανα.

Το 2012, η προσπάθεια της να πωλήσει τη μονάδα αεροδρομίων δεν στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η υψηλότερη προσφορά ήταν λίγο πάνω από 1 δισ. ευρώ, ενώ η Hochtief ζητούσε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

«Η συναλλαγή είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ανταγωνιστικής διαδικασίας. Τα κεφάλαια που θα εξοικονομηθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση του χρέους και για την επένδυση στον τομέα κατασκευής υποδομών. Η πώληση θα ενισχύσει περαιτέρω την οικονομική και ανταγωνιστική θέση της Hochtief» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρσελίνο Φερνάντες Βέρντες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Πέτερ Σάσενφελντ σημείωσε, από την πλευρά του, ότι η θυγατρική περνά στα χέρια «ενός αξιόπιστου επενδυτή, ο οποίος θα συνεχίσει να στηρίζει τον κλάδο των αεροδρομίων κατά υπεύθυνο τρόπο» και πρόσθεσε ότι, με αυτό τον τρόπο, «έχει επιτευχθεί ο στόχος της Hochtief να δοθεί προοπτική στους εργαζόμενους».
Η Hochtief Airport GmbH διαχειρίζεται τη μετακίνηση περίπου 95 εκατομμυρίων επιβατών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα δε με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern, η πώλησή της σχεδιαζόταν από τη μητρική εταιρεία εδώ και καιρό, αλλά, λόγω της κρίσης, δεν είχε καταστεί ως τώρα δυνατό να επιτευχθεί το επιθυμητό τίμημα.

Διαβάστε περισσότερα στο
newmoney.gr/
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα