Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΟ SAN MARINO ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Β'ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ ΤΗΣ EUROVISION

Η  Valentina Monetta εκπροσωπεί τη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου* για δεύτερη συνεχή χρονιάValentina Monetta γεννήθηκε στις 1 Μάρτιου  1975 στη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου. Είναι το δεύτερο από τα δύο παιδιά, ο πατέρας της είναι από την Καλαβρία και η μητέρα της είναι το San Marinese. H Monetta πέρασε τα παιδικά της χρόνια  στο Σαν Μαρίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Στη συνέχεια αποφοίτησε από το γυμνάσιο για τις τέχνες "Giovanni da Rimini" στο Ρίμινι.
*Η Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου (στα ιταλικά Serenissima Repubblica di San Marino) είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με έκταση μόλις 61,2 km² και 30.324 κατοίκους (εκτίμηση 2009)[1]. Είναι μεσόγεια χώρα και βρίσκεται στην κεντρική ιταλική χερσόνησο.
Ο Άγιος Μαρίνος συχνά αναφέρεται ως το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, έναν χριστιανό λιθοξόο στις 3 Σεπτεμβρίου του έτους 301, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία. Πολιούχος αγία της χώρας είναι η Αγία Αγάθη.(ΠΗΓΗ://el.wikipedia.org)



 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα