ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Πως το κόμμα του Παπανδρέου θα μπορούσε να χαμηλώσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στο 10%!



















Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απόρησαν για τηνεπιθετική παρέμβαση του πρώην αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη και ο Παναγιωτακόπουλος υποδέχθηκε μάλλον ψυχρά την στήριξη του Παπανδρέου.
Μόνο που ο Γιώργος, όπως δείχνουν τα σημάδια, θέλει να τα πει. Αφού γύρισε για μια ακόμη φορά τον πλανήτη αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα. Οι στενοί του φίλοι υποστηρίζουν ότι ο ίδιος όντας καταπονημένος ψυχικά για όλα όσα είχαν συμβεί-δεν είναι και λίγο να οδηγείς, σαν πρωθυπουργός, τη χώρα σου στο στόμα του λύκου-είχε ανάγκη μιας προσωπικής ανασύνταξης.
Γεννημένος μέσα σε μια από τις πλέον διάσημες πολιτικές οικογένειες της χώρας του, ένας Παπανδρέου δεν μπορεί να κάθεται στην άκρη του ποταμού και να βλέπει το νερό να κυλάει.
Κατ΄αρχήν έχει κάθε δικαίωμα να λέει την άποψή του-όπως όλοι μας. Εχει επίσης δικαίωμα να πιστεύει οτι του αξίζει μια ακόμη ευκαιρία. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ ή με ένα άλλο κόμμα που θα φέρει την δική του υπογραφή.
Στην περίπτωση του Παπανδρέου το μείζον δεν είναι η δημιουργία του κόμματος αλλά η πολιτική του πρόταση κι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα αυτή η πρόταση θα πρέπει να χτισθεί πάνω σε μία από τις εξής 3 επιλογές.
Η πρώτη επιλογή είναι μέσα στο ευρώ, η δεύτερη επιλογή, έξω από το ευρώ και η τρίτη επιλογή, ο συνδυασμός ευρώ και δραχμής.
Αν ο Γιώργος επιλέξει για παράδειγμα την έξοδο από το ευρώ θα πρέπει και να την υπερασπισθεί με πειστικό τρόπο. Θα μπορούσε να πει ότι η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί σε τρεις άξονες (πέραν των όποιων κοιτασμάτων): Στον Τουρισμό που θα μας φέρνει συνάλλαγμα, στην Γεωργία-Κτηνοτροφία και στις μικρές έξυπνες επιχειρήσεις που μπορούν να κάνουν την διαφορά.
Ειδικά για τον Τουρισμό, επειδή είμαστε ανατολίτες, πιο πειστικός θα ήταν ο λόγος του αν έλεγενα κάνουμε την Ελλάδα Ντουμπάι κι όχι Δανία του Νότου.
Τέλος πάντων με ένα ευρηματικό επιτελείο, ένα ποσοστό 8-10% θα μπορούσε να το έχει σχετικά εύκολα, ένα κόμμα με αρχηγό τον Παπανδρέου.
Από που θα αντλούσε ψήφους ο Παπανδρέου στην προκειμένη περίπτωση; Το μεγαλύτερο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενα ποσοστό 5% θα έφευγε από το κόμμα του Τσίπρα για τους Παπανδρέου, Παπουτσή, Καρχιμάκη και τους υπόλοιπους της κίνησης των 75.
Αλλο ένα 5% θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, ακόμη κι αν  σημερινή κυβέρνηση φάει τα μούτρα της. Το ΠΑΣΟΚ πολύ δύσκολα θα πέσει κάτω από το 8% -με ένα ποσοστό κοντά στο 4% να εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να επστρέφουν  στο πράσινο σπίτι τους. Ετσι αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ 5 μονάδες από τον ΓΑΠ (σε περίπτωση κόμματος) κι άλλες 4 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, θα φθάσει εύκολα κοντά στο 10-11% και αποχαιρετάει την Αλεξάνδρεια.
Από την απόφαση του ΓΑΠ λοιπόν εξαρτάται πλέον το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα