Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Πέντε νέα μεγάλα έργα παραχώρησης "ζωντανεύουν" μέσα στο 2013


Διακαής στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης αφού επανέρχεται διαρκώς είναι η έναρξη της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας - Περάματος με παραχώρηση.



Μετά την επανέναρξη των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους στο Υπουργείο Ανάπτυξης περνούν στον επόμενο μεγάλο στόχο. Οι 4 μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, άλλος πιο γρήγορα άλλος πιο αργά έχουν ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση των αξόνων σε Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό, Ε65, και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.



Αυτό δίνει την ευκαιρία στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών να προγραμματίσει την επόμενη γενιά μεγάλων έργων με παραχώρηση που πλέον περιλαμβάνουν πολλά έργα. Εκτός από την γνωστή τριάδα που περιλαμβάνει την Υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος, την Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο έργα που θα συμπληρώσουν το παζλ:

Μιλάμε για την κατασκευή του Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου αλλά και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού που αναμένεται να επιστρέψουν στην επικαιρότητα μετά από σιγή ιχθύος 3 και πλέον ετών.

Τα πρώτα τρία έργα έχουν μεταφερθεί για εκκίνηση των διαδικασιών της δημοπράτησης τον ερχόμενο Νοέμβριο ενώ μέχρι τότε θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και για τα άλλα δύο έργα.

Συνολικά τα 5 αυτά έργα έχουν προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2,5 δις ευρώ και εφόσον ξεκινήσει η κατασκευή τους θα προσφέρουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο των κατασκευών.

Ωστόσο λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στις δημοπρατήσεις των έργων καθυστέρησης δεν περιμένουμε αυτά τα ξεκινήσουν πριν το 2016 ενώ η ολοκλήρωση τους με τις καλύτερες προϋποθέσεις  θα είναι το 2020.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα