Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Περίπου ένα εκατομμύριο μπουκάλια με φρέσκο γάλα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης πωλούνται κάθε χρόνο . Η φρεσκάδα, η γεύση και η εμφάνιση του γάλακτος θεωρούνται ανώτερα από τους καταναλωτές, μερικοί από τους οποίους το χρησιμοποιούν για δεκαετίες. Η σύνδεση του γάλακτος με το όνομα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και το κοπάδι με αγελάδες φυλής Holstein που αυτή διατηρεί, εξηγεί περαιτέρω την πρωτιά στην αγορά του γάλακτος.
Εκτός από το γαλακτοκομικό τμήμα, το τμήμα του Πτηνοτροφείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής παράγει και εμπορεύεται Ωμέγα-3 αυγά, γαλοπούλες, κοτόπουλα, ενώ πρόσφατα μέρος των γαλόπουλων διατίθενται για τη παρασκευή υψηλής αξίας αλλαντικών μέσω της εταιρείας ΝΙΚΑΣ.
Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ξεκίνησε να εξυπηρετεί τους Έλληνες καταναλωτές σχεδόν αμέσως μετά την ίδρυσή της, περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Η Σχολή εισήγαγε στην Ελλάδα φρέσκο παστεριωμένο γάλα θέτοντας σε εφαρμογή την πρώτη μονάδα παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος το 1935
 Σήμερα, οι μαθητές συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια της γαλακτοκομικής και ορνιθοτροφικής παραγωγής, καθώς επίσης και στον εκπαιδευτικό αμπελώνα/ οινοποιείο της Σχολής, όπου παράγεται ξινόμαυρος ερυθρός επιτραπέζιος οίνος, ακολουθώντας τα ευεργετικά αποτελέσματα της συνεχούς έρευνας της Σχολής. Ακόμη, οι μαθητές παράγουν σε μικρές ποσότητες πουλερικά, λαχανικά, ελαιόλαδο, φρέσκα λουλούδια όπως φρέζες και κρίνα, και μέλι. 
Τα έσοδα από τις πωλήσεις των εξαιρετικής ποιότητας γαλακτοκομικών, πτηνοτροφικών και φυτικών προϊόντων του Αγροκτήματος στηρίζουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα