Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Βενιζέλος - Κουβέλης: «Όχι» σε εκλογές, «ναι» σε ανοιχτή και με αλλαγές ΕΡΤ

Να υπάρξει άμεσα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών ζήτησε τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχαν.

Συμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «η ορθή λειτουργία της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία και των τριών μερών. Δεν έχει εξασφαλιστεί όλες τις φορές ο κοινός σχεδιασμός. Η κυβέρνηση μπορεί να πορευτεί για να ολοκληρώσει το έργο της από την ώρα που θα εξασφαλίσει τον προγραμματισμό. Η συμμετοχή μας στην κυβέρνηση έγινε γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση. Η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης προϋποθέτει να γίνουν όλα όσα προανέφερα. 

Απευθύνω πρόσκληση στον πρωθυπουργό να υπάρξει συνάντηση των τριών πολιτιών αρχηγών για να εξευρεθεί λύση. Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά αυτό πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοικτή. Πρέπει να υπάρξει αυτη η συνεννόηση μεταξύ των τριών κομμάτων για να αντιμετωπιστούν όλα εκείνα τα προβλήματα. Θεωρούμε ότι πρέπει να πορευτεί η κυβέρνηση και θα μπορέσει να την συνεχίσει με επιτυχία, για να βγει η χώρα από την κρίση υπό την προϋπόθεση να υπάρχει συνεννόηση των τριών μερών».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι εξελίξεις αυτές θέτουν πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Λειτουργούμε πάντα ως εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας αλλά επί τη βάσει αρχών. Οι αρχές αυτές είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου...

Τα τρία κόμματα έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια. Μπορούμε να τη συνεχίσουμε εφ όσον υπάρχει ειλικρίνεια και ανοιχτή συνεννόηση. Μιλάω πάντα για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας. Απευθύνουμε πρόσκληση προς τον κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργό και αρχηγό ΝΔ να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Κανένας Έλληνας δεν θέλει να διαταραχτεί τώρα η ομαλή πορεία της χώρας.

Οι Έλληνες θέλουμε μια ανοιχτή δημόσια τηλεόραση, όλοι θέλουμε μια μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα και στην ΕΡΤ, αλλά μεταρρύθμιση ψηφισμένη από τη Βουλή, με την ΕΡΤ να λειτουργεί. Περιμένουμε την αντίδραση από την πλευρά της ΝΔ και του πρωθυπουργού και ελπίζω τα μηνύματα που στέλνουμε να είναι αντιληπτά από όλους. Με αφορμή ένα συγκεκριμένο ζήτημα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο λειτουργίας της χώρας».

ΠΗΓΗ :newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα