ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τσίπρας: Ξεφτιλίζετε τους θεσμούς- Στουρνάρας: Καταστροφολογείτε


Σε σκληρή κόντρα μεταξύ του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Οικονομικών με φόντο το κλείσιμο της ΕΡΤ εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Γιάννη Στουρνάρα.


Ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί «παραμένει κλειστό το κανάλι της Βουλής μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ». «Αποφασίσατε και διατάξατε να σιγήσει η δημόσια ενημέρωση» διεμήνυσε και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν άλλες εποχές.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πέταξε ένα πυροτέχνημα για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το οικονομικό φιάσκο αλλά το πυροτέχνημα έσκασε στα χέρια της. «Δεν είναι τυχαίο ότι στο κλείσιμο της ΕΡΤ συμφώνησε μόνο η Νέα Δημοκρατία και η Χρύση Αυγή».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έλαβε το λόγο για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα στοιχεία για την ΕΡΤ είναι γνωστά, τηλεθέαση, έξοδα. Η κατάσταση με την ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα για την κυβέρνηση. Όσοι γνωρίζουν εκ των έσω την λειτουργία του Δημοσίου, ξέρετε ότι δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε ένα τεχνικό από την Αγία Παρασκευή. Επομένως, δεν θα μπορούσαμε νε αναδιαρθρώσουμε την ΕΡΤ εν εξελίξει» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αφήσει στις επόμενες γενιές μια «υγιή» και πραγματικά δημόσια τηλεόραση. Επίσης, να διευκρινίσω ότι απαγορεύται να εκπέμπουν ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί το σήμα της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να κατηγορήσει την κυβέρνηση για τα λάθη που διέπραξε σχετικά με την ΕΡΤ, τονίζοντας ότι ευρωπαικοί φορείς, ο διεθνής Τύπος ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος τάχθηκαν κατά του λουκέτου στη δημόσια τηλεόραση. «Δεχθήκατε τη δημόσια κατακραυγή και δεν ντρέπεστε. Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σας φέρουμε να λογοδοτήσετε μπροστά στο Κοινοβούλιου».

«Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση.

Κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα πληρώνει 50 ευρώ το χρόνο για την ΕΡΤ, εκ των οποίων ένα μικρό μόνο ποσοστό πηγαίνει για την κάλυψη του ΛΑΓΗΕ, δηλ. του ελλείμματος της ενεργειακής αγοράς. Για να καταλάβετε,  μόνο 9 εκ. ευρώ προέρχονται από διαφημίσεις στην ΕΡΤ. Όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από τον κοινωνικό πόρο. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα ακροαματικότητας, είναι γνωστά σε όλους και δεν θα ήθελα να τα αναφέρω. Αλλά, δεν είπατε ότι έχουμε καταθέσει νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση. Ένα νομοσχέδιο το οποίο είχαν επεξεργαστεί προ πολλού ο κ. Αλεβιζάτος με τον κ. Μόσιαλο. Το καταθέσαμε λοιπόν σε δημόσια διαβούλευση. Ελάτε μαζί να ανοίξουμε τη νέα ραδιοτηλεόραση το συντομότερο δυνατό.

Για το αν η οικονομία πηγαίνει άσχημα, να σας θυμίσω πού ήμασταν ένα ή δύο χρόνια πριν, όταν όλοι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, και πού είμαστε σήμερα. Σήμερα οι εταίροι έχουν δανειοδοτήσει την ελληνική οικονομία με 250 δισ. ευρώ, η εκταμίευση συνεχίζεται κανονικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην οικονομία» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

ΠΗΓΗ :newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα