ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Θεοχάρης για τους τόκους καταθέσεων: Τα στοιχεία για τους τόκους του 2012 θα δοθούν στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Εurobank, Πειραιώς και τις θυγατρικές τους

Τα στοιχεία για τους τόκους του 2012 θα δοθούν στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από τις μεγάλες τράπεζες Εθνική, Alpha Bank, Εurobank, Πειραιώς και τις θυγατρικές τους, ενώ προσπάθεια γίνεται και για τις υπόλοιπες τράπεζες δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

«Αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη ελπίζω πως δεν θα έχουμε κάποιο πρόβλημα νομίζω ότι θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε» δήλωσε ο γγ. Εσόδων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, στόχος της κυβέρνησης με το μέτρο είναι να υπάρχει μια σωστή εικόνα ώστε να διαμορφώσει ανάλογα η κυβέρνηση την προνοιακή πολιτική της.

«Αυτή τη στιγμή αν η κυβέρνηση μας πει: ‘Θέλω να βοηθήσω τα 50.000 πιο φτωχά νοικοκυριά δεν μπορούμε γιατί δεν έχουμε όλα τα εισοδήματα ως εφορία’» τόνισε χαρακτηριστικά ο γγ. Εσόδων. 

Επανέλαβε ότι θα δηλώνονται τόκοι μόνο άνω των 250 ευρώ, αν και αναγνώρισε ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική εγκύκλιος. Παράλληλα, επισήμανε ότι αν οι πολίτες ζητήσουν από τις τράπεζες τις βεβαιώσεις για τους τόκους καταθέσεων, τότε είναι υποχρεωμένες να τούς τις δώσουν. 

Διευκρίνισε πάντως, ότι οι ίδιοι οι πολίτες θα πρέπει να προβούν σε ενδεχόμενες διορθώσεις ή να δηλωθούν διαφορετικά οι συνδικαιούχοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα