Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Επίκεινται ανακοινώσεις για την ΕΡΤ


Ενδεχομένως και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης για το θέμα της αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ, καθώς στο Μαξίμου συνεχίζεται η αναζήτηση της κατάλληλης χρονικής στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση κατά 50% του προσωπικού της ΕΡΤ (είτε με απόλυση όλων και επαναπρόσληψη του ήμισυ) είτε με απόλυση του 50%. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προβλέπεται και 50% μείωση του ανταποδοτικού τέλους που πληρώνουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ για την ΕΡΤ





Στο κυβερνητικό επιτελείο πάντως φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τη χρονική στιγμή ανακοίνωσης των αποφάσεων, καθώς προβάλλεται ο φόβος ότι αν οι ανακοινώσεις πραγματοποιηθούν απόψε η κίνηση θα εκληφθεί ως αντιπερισπασμός προκειμένου να μετατεθεί το ενδιαφέρον από το ναυάγιο της ΔΕΠΑ. 

Άλλες πηγές εκτιμούν ότι δεν θα ήταν καλό να συμπέσουν οι ανακοινώσεις για την ΕΡΤ με την επίσκεψη στην Αθήνα του Jean Claude Juncker και την  συνάντηση που θα έχει αύριο το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι το πολιτικό κλίμα έχει ήδη αμαυρωθεί από τις εξελίξεις με τη ΔΕΠΑ. 

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr η απόφαση της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί μετά από προτάσεις των συναρμόδιων υπουργείων και θεωρείται ειλημμένη.

Το θέμα θεωρείται εξαιρετικά ευαίσθητο και έχει αποτελέσει σημείο τριβών μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα ωρών να δρομολογηθούν οι σχετικές αποφάσεις στις οποίες έχει καταλήξει το κυβερνητικό επιτελείο.

Η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για τις αλλαγές στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα