Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ποια θα είναι η νέα μέρα για την ΕΡΤ

Το νέο σχέδιο της ΕΡΤ βάσει τουλάχιστον των προθέσεων της κυβέρνησης έχει στόχο είναι η επαναλειτουργία, άμεσα, της δημόσιας τηλεόρασης. Και σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση θα εργαστούν κατά πάσα πιθανότητα 2.000 εργαζόμενοι. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, οι 150- 200 εξ αυτών θα αφορούν στα μουσικά σύνολα για τα οποία θα διαμορφωθεί ειδικό θεσμικό πλαίσιο. 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτός είναι περίπου ο αριθμός εργαζομένων που αναμένεται να επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα. Από τους υπόλοιπους 650 από το σύνολο των 2.650 εργαζομένων που είχε η ΕΡΤ, οι περίπου 400 ήταν εργαζόμενοι που είχαν και δεύτερη εργασία, μια κατηγορία αφορά σε εκείνους που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ενώ μια άλλη κατηγορία αφορά σε εκείνους που προσελήφθησαν κατά τον τελευταίο χρόνο.


Πηγές της Ιπποκράτους ανέφεραν ότι η επιτροπή προσωπικοτήτων, που θα εγγυάται το νέο σχήμα και την ανεξαρτησία του μεταβατικού σχήματος, αναμένεται να συσταθεί εντός του δεκαημέρου και πως εάν κρίνει η επιτροπή ότι χρειάζεται μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων, ο πρωθυπουργός συμφωνεί με αυτό.

Η απόφαση του συμβουλίου Αναστολών

Δέχεται εν μέρει το συμβούλιο αναστολών του ΣτΕ τη αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για αναστολής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, αποκλειστικά ως προς το κομμάτι που αφορά στη βίαιη διακοπή του σήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ουσιαστικά πρόκειται για απόφαση που συμπλέει με αυτή της προσωρινής διαταγής που είχε εκδόσει ο πρόεδρος του ΣτΕ την Τρίτη που μας πέρασε, υποχρεώνοντας τους αρμόδιους υπουργούς και τον οικονομικό διαχειριστή να προβούν άμεσα στα αναγκαία μέτρα για μετάδοση εκπομπών από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ειδικότερα οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι πρέπει:

1)    Να ανασταλεί η εκτέλεση της επίμαχης υπουργικής απόφασης ως προς το μέρος κατά το οποίο προβλέπει ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ ΑΕ

2)    Ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ παραμένουν ανενεργές.

Παράλληλα οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι «μέχρι τη σύσταση και την λειτουργία του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, να ληφθούν από τους κ.κ.Στουρνάρα και Κεδίκογλου και τον ειδικό διαχειριστή, τα αναγκαία εκείνα οργανωτικά μέτρα περιλαμβανομένης και της πρόσληψης του αναγκαιούντος προσωπικού για την εκ μέρους μεταβατικού δημοσίου ραδιοτηλεοπτικού φορέα μετάδοση στο συντομότερο δυνατό χρόνο, του αναγκαίου προγράμματος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων καθώς και να εκτελούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διασφάλιση κάθε είδους δικαιωμάτων και συμφερόντων που ανάγονται στον κύκλο δραστηριοτήτων της καταργηθείσης ΕΡΤ ΑΕ»

Ακόμη το δικαστήριο επιφυλάσσεται να επανέλθει αυτεπαγγέλτως εντός ευλόγου χρόνου για να διαπιστώσει αν έλαβε χώρα συμμόρφωση προς τα ανωτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα