Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η επόμενη ημέρα στις τράπεζες

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών και θα επιτρέψει στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τονίζουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Οι Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική), Δημήτριος Μαντζούνης (Alpha Bank), Σταύρος Λεκκάκος (Πειραιώς) και Νικόλαος Νανόπουλος (Εurobank) μιλούν στην «Κ» για τα σχέδιά τους. Οπως σημειώνουν, το «άνοιγμα» της διατραπεζικής αγοράς για τις τράπεζες αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στις αγορές και της χώρας. Tη μεγάλη επιστροφή στη «χαμένη» κανονικότητα, όχι μόνο του τραπεζικού συστήματος αλλά ευρύτερα της εγχώριας οικονομίας, σηματοδοτεί η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών
σύμφωνα με επιτελικά στελέχη τραπεζών. Οπως σημειώνουν στην «Κ» η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών, θα επιτρέψει στις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά και θα οδηγήσει στην ταχύτερη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές. Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα βοηθήσει την περαιτέρω επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα. Με την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες αποκτούν και πάλι ισχυρή κεφαλαιακή βάση, γεγονός που τις επιτρέπει να επιστρέψουν στις διεθνείς αγορές για την άντληση ρευστότητας. Το «άνοιγμα» της διατραπεζικής αγοράς για τις τράπεζες αποτελεί το πρώτο μεγάλο βήμα για την επιστροφή στις διεθνείς αγορές και της χώρας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι μακροοικονομικές εξελίξεις θα είναι θετικές.
Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα, γεγονός που θα βοηθήσει την περαιτέρω επιστροφή καταθέσεων.

Αλέξανδρος Τουρκολιάς

Ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, υπογραμμίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αποτελέσει νέα αφετηρία για την ανάπτυξη της χώρας. «Η ανακεφαλαιοποίηση του πιστωτικού συστήματος», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, «επαναφέρει στις τράπεζες την ευρωστία τους, η οποία, κατά κύριο αν όχι αποκλειστικό τρόπο, επλήγη από τη συμμετοχή τους στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό πιστωτικό σύστημα, κεφαλαιακά ενισχυμένο και με επαρκή ρευστότητα, είναι πλέον σε μία νέα αφετηρία για να στηρίξει την ανάπτυξη μέσα από την ενίσχυση ενός νέου επενδυτικού ρεύματος με κατ’ εξοχήν εξωστρεφή χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, θα συμβάλει στην επίτευξη ενός σταθερού, διαχρονικού, ενάρετου κύκλου ευημερίας προς όφελος της κοινωνίας» .

Δημήτριος Μαντζούνης

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία υπογραμμίζει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank κ. Δημήτριος Μαντζούνης. «Η ανακεφαλαιοποίηση της τραπέζης», τονίζει ο κ. Μαντζούνης, «με άντληση νέων κεφαλαίων ύψους 550 εκατ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα, επετεύχθη για άλλη μία φορά με τη συμμετοχή 120.000 και πλέον μετόχων καθώς και ισχυρών ξένων θεσμικών επενδυτών, με πλήρη δε αναδοχή από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες. Η άντληση νέων κεφαλαίων σηματοδοτεί μεταστροφή του κλίματος για τη χώρα και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες και την ελληνική οικονομία. Η Alpha Bank, διαθέτοντας ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, είναι έτοιμη να αναλάβει σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση και την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων».

Σταύρος Λεκκάκος

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σταύρος Λεκκάκος, υπογραμμίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών. «Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου», σημειώνει, «στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης θα αποκαταστήσουν τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας σε πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα και θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα του τραπεζικού μας συστήματος. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση που συντελείται τον τελευταίο χρόνο θα ισχυροποιήσει λειτουργικά τις τράπεζες λόγω των συνεργειών εσόδων και κόστους, θα βελτιώσει το κόστος άντλησης ρευστότητας λόγω μεγέθους και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταθετών, με θετικά αποτελέσματα στη ρευστότητα του συστήματος και τη χρηματοδότηση της οικονομίας».

Νικόλαος Νανόπουλος

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank κ. Νικόλαος Νανόπουλος υπογραμμίζει ότι: «η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών διασφαλίζει τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη και δημιουργεί προϋποθέσεις αποκατάστασης των συνθηκών ρευστότητας. Αυτό επιτρέπει στις τράπεζες να ανακτήσουν τον δυναμικό τους ρόλο στη χρηματοδότηση της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας. Σήμερα, με ενισχυμένες δυνατότητες η Eurobank συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Από τη φύση της είναι μια τράπεζα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και πρωτοβουλία. Στηρίζουμε τη δυναμική και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, τα έργα υποδομής και κάθε υγιή δυναμική παραγωγική δραστηριότητα, που θα επιτρέψει την επανεκκίνηση της οικονομίας και την καταπολέμηση της ανεργίας».
ΠΗΓΗ :Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα