Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δαυδίδ και Μεγάλου η νέα διοίκηση της Eurobank – Χριστοδούλου (απερχόμενος): Συγχώνευση με την ΕΤΕ ή ενσωμάτωση του ΤΤ – Σακελλαρίου (ΤΧΣ): Η Eurobank θα ιδιωτικοποιηθεί

(upd3)Τον Χ. Μεγάλου ως διευθύνων σύμβουλο και τον Γ. Δαυίδ ως πρόεδρο ενέκρινε η τακτική Γενική Συνέλευση  των μετόχων της Eurobank, μετά από σχετική εισήγηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στο πλαίσιο της τακτικής ΓΣ της Eurobank που πραγματοποιήθηκε σήμερα, η διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ, Αναστασία Σακελλαρίου, δήλωσε σε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση της ότι η Eurobank θα παραμείνει συστημική τράπεζα και πολύ σύντομα θα ιδιωτικοποιηθεί, ενώ τόνισε ότι θα παραμείνει ένας από τους τέσσερις πυλώνες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. 
Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος του ομίλου, Τίμος Χριστοδούλου, δήλωσε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι καταλυτικοί για το μέλλον της Eurobank, αφού οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τους υπεύθυνους χάραξης της πολιτικής για το μέλλον των τραπεζών, θα σημαδέψουν το μέλλον της Eurobank μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Χριστοδούλου μάλιστα επιχείρησε να στοιχειοθετήσει τις δύο κρίσιμες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον της τράπεζας:
1)Θα επιχειρηθεί εκ νέου η συγχώνευση με την Εθνική;
2)Θα επιχειρηθεί συγχώνευση της Eurobank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προωθώντας με αυτήν την κίνηση την ιδιωτικοποίηση της;
Η αβεβαιότητα για το στρατηγικό μέλλον της Eurobank πρέπει να επιλυθεί άμεσα, επισήμανε ο κ. Χριστοδούλου, τονίζοντας ότι το κλίμα αυτό που επικρατεί δεν βοηθά καθόλου. 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Eurobank ζήτησε παράλληλα να μείνουν 4 συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα ώστε να διατηρηθεί εύρυθμο το τραπεζικό σύστημα και να στηριχθεί η οικονομία.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η Eurobank θα καταφέρει να παραμείνει πόλος ανάπτυξης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές.
Ο Νικόλαος Νανόπουλος, απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ανέφερε ότι η χώρα αντιμετώπισε σοβαρό έλλειμμα αξιοπιστίας, ενώ επισήμανε ότι οι πρόδρομοι δείκτες τείνουν θετική για την οικονομία, αλλά δεν φαίνονται στην πραγματική οικονομία.
Στο εσωτερικό η ανεργία παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Αυτό αποτελεί και το κυριότερο και σοβαρότατο πρόβλημα για την οικονομία και για τη χώρα.
Αναφορικά με τη Εurobank, ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι επλήγη κεφαλαιακά αποκλειστικά από το PSI, το haircut δηλαδή, που εφαρμόστηκε στα ελληνικά ομόλογα τον Μάρτιο του 2012. Το ΤΧΣ, ως νέος μέτοχος, που αναλαμβάνει τα ηνία της τράπεζας πρέπει να υποστηρίξει τα σχέδια ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της τράπεζας, ανέφερε. 
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως οι φημολογίες περί Grexit έχουν πλέον εγκαταλειφθεί και το κλίμα αλλάζει σταδιακά, ενώ υπογράμμισε πως η ανακεφαλαιοποίηση κλείνει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις τράπεζες και οδηγεί στο στόχο για τέσσερις ισχυρές τράπεζες.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Eurobank:
Γ. Δαυιδ
Χρ. Μεγάλου
Μ. Κολακιδης
Γ. Γόντικας
Δημ. Παπαλεξόπουλος 
Τ. Αραπογλου
Σπ. Λορετζιάδης
Δ. Γεωργούτσος (εκπρόσωπος Δημοσίου) 
Χάουαρτ Πρινς Ραιτ (εκπρόσωπος ΤΧΣ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα