Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

G8:Πιέζει την ευρωζώνη για μεταρρύθμιση των τραπεζών


G8:Πιέζει την ευρωζώνη για μεταρρύθμιση των τραπεζών
Πιέσεις δέχθηκε σήμερα η ευρωζώνη από τις άλλες μεγάλες οικονομίες να προχωρήσει στην τραπεζική ένωση. Οι ηγέτες της G8, στην οποία μετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, δήλωσαν ότι "χρειάζεται διακαώς" μια περαιτέρω ενίσχυση του κανονιστικού πλαισίου που υποστυλώνει την ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης της τραπεζικής ένωσης.

Σε ανακοίνωσή τους, η οποία θα αποτελέσει μέρος της τελικού ανακοινωθέντος της συνόδου κορυφής της G8 που γίνεται στην Βόρεια Ιρλανδία, οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ επισημαίνουν ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση της κρίσης του ευρώ, αλλά η ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση κι υπογράμμισαν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.
"Οι πτωτικοί κίνδυνοι στην ζώνη του ευρώ έχουν μειωθεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου, αλλά αυτή παραμένει σε ύφεση", σημείωσαν.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συζητήσουν τα ευρωπαϊκά σχέδια για την τραπεζική ένωση την Πέμπτη ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ υπογράμμισαν επίσης στην ανακοίνωσή τους αυτή ότι οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές παραμένουν ασθενείς, μολονότι οι πτωτικοί κίνδυνοι έχουν μειωθεί χάρη εν μέρει στην πολιτική δράση που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η ευρωζώνη και η Ιαπωνία.
"Η ανάκαμψη των ΗΠΑ συνεχίζεται και το έλλειμμα μειώνεται γρήγορα στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης ανάγκης για περαιτέρω πρόοδο προς μια εξισορροπημένη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα και επικεντρωμένες επενδύσεις για την προώθηση της ανάπτυξης", αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.
Οι ίδιοι πρόσθεσαν ότι η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να επιτρέπει μια βραχυπρόθεσμη ευελιξία για να προσαρμόζεται στις διάφορες οικονομικές συνθήκες.
"Ο ρυθμός της δημοσιονομικής σταθεροποίησης θα πρέπει να διαφοροποιείται ανάλογα με τις διαφορετικές μας εθνικές οικονομικές περιστάσεις", υπογράμμισαν.
Οι ηγέτες της G8 σημείωσαν επίσης ότι η Ιαπωνία χρειάζεται να αντιμετωπίσει την πρόκληση του καθορισμού ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου.
"Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας θα υποστηριχθεί από το βραχυπρόθεσμο πακέτο της δημοσιονομικών μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, την θαρραλέα νομισματική πολιτική και την πρόσφατα ανακοινωθείσα στρατηγική για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων", επισημαίνουν.
"Ωστόσο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση που έχει ο καθορισμός ενός αξιόπιστου μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου", προσθέτουν.
Την ίδια ώρα περίπου 1.000 ακτιβιστές πραγματοποιούσαν σήμερα πορεία προς την τοποθεσία στην οποία διεξαγόταν η σύνοδος κορυφής της G8 στην Βόρεια Ιρλανδία, αξιώνοντας από τους παγκόσμιους ηγέτες να δοθεί τέλος στην πείνα στον κόσμο, να προωθηθούν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και να απαγορευτεί η εξόρυξη φυσικού αερίου με την διαδικασία της λεγόμενης υδραυλικής ρωγμάτωσης.
Περιβαλλοντολόγοι, σοσιαλιστές και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συγκεντρώθηκαν στην μικρή πόλη του Ένισκιλεν προτού ξεκινήσουν την πορεία τους προς το κέντρο του γκολφ, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, το οποίο φιλοξενεί την σύνοδο κορυφής, στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι θα περπατήσουν ως τον 7 χιλιομέτρων μεταλλικό φράκτη που περιβάλλει το κέντρο αυτό προτού επιστρέψουν, σημειώνοντας ότι δεν αναμένουν να υπάρξει βία.
Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί κατά την διάρκεια της G8, σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ασφάλειας που έχει δει ποτέ η Βόρεια Ιρλανδία, αλλά σχετικά λίγοι ήταν ορατοί στην πορεία, η οποία άρχισε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα