Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Ο TAP είναι ο μεγάλος νικητής για την μεταφορά του αζέρικου αερίου στην Ευρώπη

Oλοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Kοινοπραξίας Shah Deniz 2, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενημερώθηκε πως επελέγη τελικά ο αγωγός ΤΑΡ για τη μεταφορά του αερίου στην Ευρώπη.

Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.


Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το πρωί ο Νο 2 της κρατικής εταιρείας ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν και αρμόδιος για τα θέματα επενδύσεων και μάρκετιγκ, Ελσχαντ Νασίροφ και ο αντιπρόεδρος της ΒP, μεγαλομετόχου της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, Αλ Κουκ.

Παρόμοια ενημέρωση έγινε από εκπροσώπους της κοινοπραξίας του Shah Deniz 2, στις πρωτεύουσες όλων των εμπλεκομένων χωρών, τόσο αυτών που στηρίζουν τον TAP (Ρώμη, Τίρανα, μαζί με Αθήνα), όσο και εκείνων που στηρίζουν τον Nabucco (Σόφια, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Βιέννη).

Ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να ανακοινωθεί την προσεχή Παρασκευή.

Μετά τις κυριακάτικες αναφορές ρουμανικών ιστοσελίδων, χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο New Europe, που έχει την έδρα του στις Βρυξέλλες, σε αποκλειστικό - όπως σημειώνει - δημοσίευμά του υποστηρίζει ότι ο TAP είναι ο αγωγός που έχει επιλεγεί από την κοινοπραξία του Σαχ Ντενίζ για να μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κασπίας στην Ευρώπη. Το πρακτορείο επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Μπακού οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο κέντρο αποφάσεων των Αζέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα