Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

TO "ON LINE" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1960 :Εκπέμπει από τη θεσσαλονίκη ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός από το χώρο της ΔΕΘ. Ο Βασίλης Καλατζής , ο Άλκης Στέας , ο Γιώργος Οικονομίδης και η Ραλλού Μάνου ήταν οι πρώτοι που βοήθησαν στις εκπομπές του σταθμού.Αυτό το πρόγραμμα διήρκεσε 22 μέρες έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 1960 .

1962 : Η ΔΕΗ εγκαθιστά τον πρώτο τηλεοπτικό σταθμό στην οδό Χαλκοκονδύλη.Οι εκπομπές όμως σταματούν μετά από παρέμβαση του ΕΙΡ.

1963: H Kυβέρνηση αποφασίζει την ίδρυση τηλεοπτικού σταθμού .

1964: Αρχίζει η πειραματική λειτουργία του σταθμού του ΕΙΡ από τους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου.Το πρόγραμμα ξεκινούσε στις 11:00 για 2 ώρες.

22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1964 : Γίνεται στην Αθήνα η πρώτη διεθνής τηλεοπτική μετάδοση.Ένα συνεργείο της Ιταλικής Τηλεόρασης μετέδωσε απευθείας σε όλη την Ευρώπη τον γάμο του τότε Βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου με την Άννα-Μαρία.Ο πομπός που έστελνε το σήμα στο δορυφόρο είχε τοποθετηθεί στον Λυκαβηττό και οι λίγοι κάτοικοι της πρωτεύουσας που είχαν τηλεοπτικό δέκτη μπορούσαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.


1965: Αρχίζουν δοκιμαστικές εκπομπές από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού με τον τηλεοπτικό σταθμό της ΥΕΝΕΔ.

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1965: H αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Προεδρίας δίνει άδεια τηλεοπτικών εκπομπών στο ΕΙΡ. Οι εκπομπές σταμάτησαν τον Οκτώβρη της ίδιας χρονιάς.


27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1966 : αρχίζει το τακτικό πρόγραμμα της ΥΕΝΕΔ , που τότε λεγόταν ΤΕΔ , ενώ το 1968 , μετονομάζεται σε ΥΕΝΕΔ.

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1969: πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη εξωτερική μετάδοση από τον Πειραματικό Σταθμό του ΕΙΡ. Μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση η Δοξολογία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη για την εορτή του Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης .

1969 :Πραγματοποιείται η πρώτη απευθείας σύνδεση μέσω Eurovision.Είναι η προσεδάφιση του διαστημόπλοιου “AΠΟΛΛΩΝ 12” στη Σελήνη. Την περιγραφή έκανε ο Ιάσων  Μοσχοβίτης.

1970: To ΕΙΡ γίνεται ΕΙΡΤ (ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ)


1974: To ΕΙΡΤ γίνεται ΕΡΤ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1979 :αρχίζουν οι πρώτες έγχρωμες μεταδόσεις εκπομπών με το γαλλικό σύστημα SECAM


1979:To πρώτο έγχρωμο ελληνικό πρόγραμμα είναι το σήριαλ "η Εκάτη"  «ΕΚΑΤΗ», η μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του ΚΟΣΜΑ ΠΟΛΙΤΗ σε σκηνοθεσία ΠΑΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ με πρωταγωνιστές τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΤΣΙΟ, την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ και τη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ προβλήθηκε το 1979 από την ΕΡΤ, αλλά δεν κέρδισε τους τηλεθεατές).

1981 :Το σήριαλ «ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ» του ΑΛΕΞΗ ΠΑΡΝΗ και με πρωταγωνιστές τον ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΕΣΚΕΝΑΖΥ και την ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ σημειώνει μεγάλη επιτυχία και έχει συνδεθεί στη μνήμη των τηλεθεατών με το σεισμό του 1981, καθώς την ώρα του σεισμού, οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν επεισόδιο της σειράς. 

1982 : H YENEΔ πολιτικοποιείται και μετονομάζεται σε ΕΡΤ2

1987:Eνοποιείται η ΕΡΤ με την ΕΡΤ2 και  δημιουργούνται η ΕΡΤ-1 , ΕΡΤ-2 και ΕΡΤ-3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.Αργότερα , φεύγει το "Ρ" και μετονομάζονται σε ΕΤ-1 , ΕΤ-2 και ΕΤ-3.



1988: H Ελληνική Τηλεόραση 3 (ΕΤ3) από παράρτημα της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη μετατράπηκε στο τρίτο κανάλι της δημόσιας Ελληνικής Τηλεόρασης.Ξεκίνησε να εκπέμπει στις 14 Δεκεμβρίου 1988. Η έδρα του καναλιού βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Το κανάλι διαθέτει στούντιο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Κομοτηνή, την Φλώρινα, την Αλεξανδρούπολη καθώς επίσης και στα νησιά Μυτιλήνη, Σάμο και Πάρο.

H EΡT εκπέμπει σε άλλες χώρες δορυφορικά μέσω του ΕRT World. 

1997:Η ΝΕΤ (Νέα Ελληνική Τηλεόραση) είναι θεωρητικά το διάδοχο κανάλι της ΥΕΝΕΔ, το οποίο με την πολιτικοποίησή του το 1982 μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2 (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση 2) , με τη συγχώνευσή του με την ΕΡΤ το 1987 μετονομάστηκε σε ΕΤ2 (Ελληνική Τηλεόραση 2), ενώ από το 1997 πήρε τη σημερινή της ονομασία σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της.

2006: Στις 20 Μαρτίου 2006 η ΕΡΤ έθεσε σε λειτουργία ελεύθερο πρόγραμμα Ψηφιακής τηλεόρασης με τον τίτλο ΕΡΤ Ψηφιακή. 

Στο πλαίσιο της ψηφιακής αυτής τηλεόρασης ξεκίνησαν να εκπέμπουν τα κανάλια Σπορ+, Πρίσμα+ και Σινέ+. Τα κανάλια είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι έχουν ψηφιακό δέκτη, χωρίς συνδρομή. 

2011:Από τις 27 Απριλίου 2011, η ΕΡΤ εκπέμπει πιλοτικά το πρώτο κανάλι υψηλής ευκρίνειας, το ERT HD.
Αυτό το κανάλι, όμως, δεν έχει εικοσιτετράωρο πρόγραμμα και εκπέμπει μόνο όταν υπάρχουν διαθέσιμες εκπομπές σε υψηλή ευκρίνεια high definition. ΕΡΤ HD.
H πρώτη μετάδοση του πιλοτικού προγράμματος EΡΤ HD ξεκίνησε με τη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα Ρεάλ ‐ Μπαρτσελόνα, για την πρώτη σειρά των ημιτελικών του Champions League. Mία ημέρα πριν, τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 2011, ώρα 01.00 π.μ., προηγήθηκε η ψηφιακή μετάβαση από MPEG2 σε MPEG4, ως προς την εικόνα, ολόκληρου του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ (ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3, ΕΡΤ HD).




2012:Τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ έκλεισαν τον Μάρτιο του 2012 με απόφαση της κυβέρνησης Παπαδήμου. 

2013: 11 Ιουνίου 2013: Η ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά εκπέμπει «μαύρο» περίπου από τις 23:00 . Η δημόσια τηλεόραση, όπως την γνωρίζαμε, δεν υπάρχει πια.

Το τελευταίο «καρέ»








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα