Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μα ο Ανδρέας έκανε το 1/10 από αυτά που έκανε ο Γιώργος…

Dr Nicolas Kaloy-Καλογερόπουλος, Geneva

Το 1984, έτος Ανδρεοπαπανδρεϊκού θριάμβου με πλήθος από κύμβαλα αλαλάζοντα στην Πλατεία Συντάγματος για το Ινδαλμα του Λαού, τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ο κύριος υπεύθυνος για την εκδίωξη του επενδυτικού κεφαλαίου από την Ελλάδα είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος άρχισε συστηματική εκστρατεία κατά των Ελλήνων εφοπλιστών και του κεφαλαίου αμέσως μετά το 1974.

Ο εκφοβισμός του κεφαλαίου και το συναίσθημα ανασφαλείας των επενδυτών που αυτός δημιούργησε ενετάθη από την τραγική ανικανότητα των αντιπάλων του.


Ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος (ονομάζω σαφώς τον Κωνστ. Καραμανλή) δεν είχε το σθένος να ακολουθήσει πολιτική ενθαρρύνσεως του κεφαλαίου  και των επενδύσεων, που όχι μόνο επεβάλλετο αλλά ήταν και εκείνη που είχε προκαλέσει επιτυχώς  (όπως όφειλε να το είχε αντιληφθεί) την μέχρι τότε πρωτοφανή για την Ιστορία της Ελλάδος  οικονομική ανάπτυξη και εκβιομηχάνιση  που άρχισε περί το 1955 (αύξηση ετήσια ΑΕΠ  8%, Ιδιωτ. επενδύσεις  10% ετησίως μεταξύ 1953-1973).

Ο πολιτικός αυτός αντίπαλος υπήρξε το πρώτο θύμα της μαρξιστικής συστηματικής
προπαγάνδας που εξαπέλυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενάντια στο μεγάλο ντόπιο
και ξένο κεφάλαιο. Σταθερά πολιτική του Κωνστ. Καραμανλη υπήρξεν  η άκριτη
μίμηση  του αντιπάλου και οδηγός αρχή του το συνεχώς εφαρμοζόμενο αξίωμα τι
θα πει ο αντίπαλος για να το πράξω πρώτος Εγώ!.

Με την εθελημένη και σταθερή επιδίωξη εκ μέρους του πρώτου και την άφρονα μίμηση εκ μέρους του δεύτερου,  ανεκόπη οριστικώς η οικονομική πρόοδος της Ελλάδος, κατεστράφη η προσπάθεια εκβιομηχανίσεως, απεκλείσθη η βελτίωση του οικονομικού και δημοκρατικού επιπέδου σύμφωνα με τα μαγαλειώδη πρότυπα του ελεύθερου, δημοκρατικού  Δυτικού κόσμου με τον οποίον πνευματικώς και ιστορικώς, η Ελλάς αποτελεί μίαν Ενότητα.  Το τραγικόν είναι ότι η καταστροφή  της ελληνικής οικονομίας πρέπει να θεωρείται σαν ανεπανόρθωτη.

Είναι αδύνατον πλέον να μπορεί να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια που είναι
απαραίτητη προϋπόθεση για την εντατική  επενδυτική προσπάθεια και την ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη. Κανείς  σοβαρός επενδυτής δεν είναι δυνατόν να είναι τόσον αφελής  ώστε να εισαγάγει πλέον κεφάλαια στην Ελλάδα. Η οικονομική καταστροφή  είναι τόσον ιστορικώς τελεσίδικη όσον υπήρξε και η Μικρασιατική Καταστροφή. Το ελληνικόν έθνος παρεσύρθη και στις δύο περιπτώσεις αφρόνως από άφρονες και έχασε με τον ίδιο τραγικό τρόπο τις δύο μοναδικές και μεγαλειώδεις ευκαιρίες της πρόσφατης Ιστορίας του. Εθνικώς δεν επιτρέπεται να αποσιωπάται το γεγονός ότι η ιστορική ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και εξ ίσου  τους δύο μοιραίους πρωτεργάτες που ονομάσαμε».

Αυτά εγράφησαν το 1984. Οι αριθμοί το βεβαιώνουν:

1953-1973 ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 7-8%,

Ιδιωτικές Επενδύσεις 10%

Έκτοτε 1975-1980 ΑΕΠ 3,5%, Ιδ. Επ. 0,6%!!

1981-1990 ΑΕΠ 1,5%, Ιδ. Επ. 0,6%

Ποιός αντέδρασε ή έδωσε προσοχή τότε, το 1984;; Ο Λαός χειροκροτούσε τον
Χαρισματικό  του «Τσοβόλα δώστα όλα τα δανεικά», και… «μαζί τα έτρωγε» !!!

Και σήμερα ακόμη ακούμε επαίνους για τον Χαρισματικό και τον Εθνάρχη ενώ μία κάποια Κα Φώφη τα αποδίδει όλα στην …«προηγούμενη κυβέρνηση» και αναλαμβάνει την …ηγεσία του Υπουργείου …Εθνικής Αμύνης υπό της ευλογίες
του Κου Σαμαρά!!! Τι άλλο θα δούμε ακόμη;  Όταν μύρια και μοιραία έπονται!

ΠΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα