Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

18o ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ Η ΛΕΤΟΝΙΑ ΑΠΟ 01.01.2014

REUTERS/FRANCOIS LENOIR
Ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις κάνει δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την είσοδο της χώρας στη ζώνη του ευρώ, στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Οικονομικών των «28» επισφράγισαν την απόφαση την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ όρισαν την ισοτιμία του λετονικού νομίσματος λατς με το ευρώ στο 0,702804 προς 1.

Το πράσινο φως για την εισοδό της στη ζώνη του ευρώ, ως το 18ο μέλος της, έδωσε την Τρίτη στη Λετονία η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την 1η Ιουλίου, η ΕΕ έχει 28 μέλη, μετά και την επίσημη ένταξη της Κροατίας στην ευρωπαϊκή «οικογένεια». Ωστόσο, μεγάλος αριθμός χωρών - μελών της ένωσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν επιλέξει την παραμονή σε εθνικό νόμισμα.
Οι υπουργοί Οικονομικών των «28» επισφράγισαν την απόφαση την Τρίτη το μεσημέρι, ενώ όρισαν την ισοτιμία του λετονικού νομίσματος λατς με το ευρώ στο 0,702804 προς 1.
«Χαρτονομίσματα και κέρματα ευρώ θα εισαχθούν σε κοινή χρήση στη Λετονία την 1η Ιανουαρίου 2014», σημείωσαν σε κοινή δήλωσή τους οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα