Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Η Κάλυμνος ζει όπως... το 1950

Στο πλευρό των άπορων και άνεργων ακριτών του νοτιανατολικού Αιγαίου βρέθηκε το Σαββατοκύριακο κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσφέροντας δύο τόνους τροφίμων και φαρμακευτικό υλικό.

Ενδεικτικό της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών είναι το γεγονός ότι η ανεργία έχει αγγίξει το 33%, ενώ παρατηρείται μεγάλο κύμα μετανάστευσης προς άλλες χώρες. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η δήλωση του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.Παίσιου, για υπερβολικά μεγάλο αριθμό Καλύμνιων (4.000) που έχουν ήδη εγκαταλείψει το νησί.

"Το κύμα μετανάστευσης είναι τεράστιο. Η νέα γενιά είναι αυτή που φεύγει από την Κάλυμνο. Το γεγονός οτι προσφέρονται καθημερινά 150 γεύματα από τη Μητρόπολη ενώ δεκάδες οικογένειες λαμβάνουν δέματα τροφίμων για τις ημερήσιες ανάγκες τους είναι αρκετό για να δείξει το πρόβλημα που υπάρχει", λέει ο γενικός διευθυντής της "Αποστολής" Κωνσρταντίνος Δήμτσας.

Η επίσκεψη του κλιμακίου της "Αποστολής" περιελάμβανε εκτός από την Κάλυμνο τα νησιά Ψέριμο, Τέλενδο και Αστυπάλαια παραδίδοντας δύο τόνους τροφίμων καθώς επίσης φάρμακα και υγειονομικό υλικό.



Πηγή: ΕΛ.ΤΥΠΟΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα