Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Νέο ρεκόρ για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας:2,0747 τρις ευρώ

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ιταλίας.

Το δημόσιο χρέος της χώρας άγγιξε τον Μάιο τα 2,0747 τρισεκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 33,4 δισεκατομμυρίων σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ιταλίας.

Η Τράπεζα της Ιταλίας σημείωσε εξάλλου ότι τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, οι εισπράξεις φόρων σημείωσαν άνοδο 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012.


Στο μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιταλίας καλείται να εξασφαλίσει τουλάχιστον τρία δισεκ. ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να αναβάλει για το τέλος του χρόνου την αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από το 20% στο 21% και για να αυξηθεί ο αριθμός των Ιταλών πολιτών που δεν θα κληθεί να καταβάλει φόρο για την κύρια κατοικία του.

«Δεν πρόκειται να επιβάλουμε έκτακτα οικονομικά μέτρα, αυτό είναι σαφές», υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφανο Φασίνα, αλλά πολλοί σχολιαστές τονίζουν ότι τα περιθώρια για μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογικής πίεσης είναι πολύ περιορισμένα και ότι πρέπει να αναζητηθεί κατά συνέπεια λύση.

πηγη :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα