Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σε 814,75 εκατ. ευρώ τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας

Γιάννης Καραμολέγκος

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Στρατούλη, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και αν αυτή κατευθύνθηκε για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο του κ. Σταϊκούρα, οι εισπράξεις από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (σ.σ. 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων των Τραπεζών), αποτελούν έσοδα του Δημοσίου.


Οι εισπράξεις αυτές εμφανίζονται στον ΚΑΕ εσόδων 0828 του Κρατικού Προϋπολογισμού με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία επιτυγχάνεται με μια σειρά συγκροτημένων πολιτικών από την πολιτεία, μεταξύ των οποίων και οι πολιτικές μέσω του ΟΑΕΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα έσοδα του ΚΑΕ 0828 διαμορφώθηκαν για το 2011, σε 289,2 εκατ. ευρώ, για το 2012, σε 282,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013, έχουν προβλεφθεί έσοδα 243,35 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανήλθε για το 2011, σε 764,4 εκατ. ευρώ, για το 2012, σε 499,1 εκατ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος, έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 472 εκατ. ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή τους, επικαλούνταν απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και ανέφεραν ότι, για τα έτη 2011 και 2012 εισπράχθηκαν 861 εκατ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά μόνο 302 εκατομμύρια εξ αυτών διατέθηκαν, μαζί, στον ΟΑΕΔ και το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).



Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιες είναι οι συγκροτημένες πολιτικές από την πολιτεία; Σε ποιο ανύπαρκτο αναπτυξιακό σχέδιο δόθηκαν τα 815 εκ; Καταπολέμηση της ανεργίας δεν σημαίνει να χρησιμοποιούμε τα 815 εκ για να πληρώνουμε τα ταμεία ανεργίας του ΟΑΕΔ, ούτε να απολύουμε δημόσιους υπαλλήλους εν μέσω κρίσης.

ΠΗΓΗ :drachmi5.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα