Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Την Alpha Bank προκρίνει ο κ. Μπάμπης ανάμεσα στους διεκδικητές του ΤΤ. Αντίθετα ο Lobbystas βλέπει Eurobank!




















Με άρθρο του στηνΚαθημερινή ο γνωστός κ. Μπάμπης Παπαδημητρίουπροκρίνει την Alpha Bank ανάμεσα στους διεκδικητές του ΤΤ. Γράφει σχετικά ο κ. Μπάμπης> Η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος παραμένει κεντρικός στόχος για τα ευρωπαϊκά κράτη, την Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που παρακολουθούν με ικανοποίηση τις θετικές εξελίξεις που καταγράφονται σε αυτό το μέτωπο.
Την προσοχή τους τράβηξε, για παράδειγμα, η επιστροφή της τράπεζας Alpha στη διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία, σε προηγούμενη φάση δεν είχε κρατηθεί σε όφελος πιο φαντεζί κινήσεων. Η Alpha προβλέπει τη λειτουργική αυτονομία του Ταμιευτηρίου, με σκοπό μάλιστα την αναβίωση της παράδοσης της εθνικής αποταμίευσης. Ακούγεται, βεβαίως, από παράγοντες της αγοράς ότι η τρόικα -πιθανόν και η εποπτεύουσα Τράπεζα Ελλάδος- έχει ήδη αποφασίσει να προσφερθεί το Τ.Τ. προς ενίσχυση της ολοσχερώς κρατικής πλέον τράπεζας Eurobank.
Ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και όχι ένα ιδιότυπο «τραπεζικό καρτέλ με ευρωπαϊκή σφραγίδα», που πολλοί φοβούνται ότι αποκάλυψαν οι χειρισμοί με τη νέα διοίκηση της Eurobank. Οι αποφάσεις πρέπει να κρίνονται από όλους τους πολίτες, οι οποίοι άλλωστε είναι τώρα οι πραγματικοί μέτοχοι των συστημικών τραπεζών. Η ποιότητα του μάνατζμεντ των τραπεζών κρίνεται σε τρία πρακτικώς σημεία. Πρώτον, στην προστασία της ασφάλειας και των υπεραξιών για τους μετόχους. Μην ξεχνάμε ότι η επανακεφαλαιοποίηση κρίνεται από τον όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο που θα χρειαστεί για να περάσει η τιμή της μετοχής τα χρήματα που διέθεσαν οι φορολογούμενοι.

Διαφορετική πληροφόρηση έχει ο lobbystas.gr ο οποίος βλέπει την Εurobank να παίρνει κεφάλι

Tου “Αλιέως” 

Ο lobbystas μαθαίνει, πως τα μηνύματα που λαβαίνει η διοίκηση της Alpha Bank για τον διαγωνισμό του ΤΤ δεν είναι και τα πιο ενθαρρυντικά.

Μπορεί στον διαγωνισμό του Ιανουαρίου η Τράπεζα να θεωρείτο αδιαφιλονίκητο φαβορί, μπορεί ο πρόεδρος του ομίλου να έχει ποντάρει πολλά στην προσωπική σχέση του με τον πρωθυπουργό και την διαχρονική ευνοϊκή μεταχείριση που χαίρει η Alpha Bank αλλά τα νεότερα από το μέτωπο δεν είναι όπως θα τα ήθελαν στην Σταδίου. 

Η πληροφόρηση του lobbystas προέρχεται από ξένη πηγή, από την πλευρά των δανειστών προφανώς, και ισχυρίζεται πως η Τρόικα έχει άλλα στον σχεδιασμό της.

 Η Τρόικα, δηλαδή αυτοί που δίνουν τα κεφάλαια θεωρεί πως η Alpha Bank έχει διασφαλιστεί κεφαλαιακά, εκτιμά ότι η Εθνική δεν θα πρέπει να ΄΄φορτωθεί΄΄ την Eurobank, σχεδιάζει να ενισχύσει την Eurobank με τις παχυλές καταθέσεις του ΤΤ προκειμένου να ξεμπερδεύει και με την ΄΄αμαρτωλή΄΄ Proton Bank.

Επιπλέον η καλά ενημερωμένη πηγή του lobbystas υποστηρίζει, πως η νέα διοίκηση της Eurobank έχει πολύ υψηλές διασυνδέσεις στα διεθνή κέντρα.

 Δηλαδή εκεί που παίζονται σχεδόν όλα τα παιχνίδια.

Και ο νοών νοείτω.ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα