Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Με πολλά προβλήματα το Τaxisnet

- Το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό έως 30/8 ανεξαρτήτως ΑΦΜ

Με προβλήματα λειτουργεί από το πρωί το site του υπουργείου Οικονομικών και αυτό της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) με αποτέλεσμα πολλοί, ιδίως τις πρώτες ώρες αιχμής της Δευτέρας, να μην μπορούν να συνδεθούν για να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωσή τους. 

Παρά το γεγονός πως οι τεχνικοί της Γραμματείας επεμβαίνουν κατά περίπτωση για να επιλύουν το πρόβλημα, είναι προφανές πως το σύστημα “πέφτει” καθώς δέχεται κατά κύματα μαζική υποβολή δηλώσεων. Ενδεικτικό του... “μποτιλιαρίσματος” στο Διαδίκτυο είναι το γεγονός πως ακόμα και σήμερα πάνω από 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν κάνει ακόμη την δήλωση τους.


Το σύστημα των δηλώσεων θα παραμείνει ανοιχτό έως 30/8 ανεξαρτήτως ΑΦΜ και παρά τις διαβεβαιώσεις του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χάρη Θεοχάρη, ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση, οι πιέσεις των φοροτεχνικών ήταν ασφυκτικές και το Υπουργείο αναγκάστηκε να προχωρήσει σε παράταση. 

Αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε κάθε περίπτωση οι εκπρόθεσμες δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με προσαύξηση 1%, ενώ δεν θα ισχύει για τους εκπρόθεσμους το μέτρο των αποδείξεων, κάτι που σημαίνει επιπλέον επιβάρυνση ακόμα και κατά 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα