Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ: Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους ιερείς;

Το δρόμο για την αποδοχή ομοφυλόφιλων ιερέων στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας άνοιξε με χαρακτηριστική δήλωσή του ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά την επιστροφή του στο Βατικανό από την Βραζιλία.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που εξελέγη στον παπικό θώκο, ο ποντίφικας ερωτήθηκε για το ευαίσθητο θέμα του πώς θα αντιδρούσε εάν μάθαινε ότι κάποιος κληρικός είναι ομοφυλόφυλος.

«Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω έναν ομοφυλόφυλο που έχει τη θέληση να αναζητήσει τον Κύριο; Δεν μπορείτε να περιθωριοποιείτε αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος μιλώντας στα ιταλικά.
Για δεκαετίες, το Βατικανό αντιμετώπιζε την ομοφυλοφυλία ως διαταραχή και ο προκάτοχός του Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' επισήμως είχε αποθαρρύνει άνδρες με αυτό που το Βατικανό αποκαλούσε «βαθειά ομοφυλοφυλία» από το να ενταχθούν στον κλήρο.
Η συνέντευξη ήταν ευρείας κλίμακας και κανονίστηκε βιαστικά κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του ποντίφικα από τη Βραζιλία, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη μίας εβδομάδας.
Εκεί, εκατομμύρια πιστοί έσπευσαν να τον δουν από κοντά, ενώ τρίαεκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Κόπα Καμπάνα του Ρίο ντε Ζανέιρο για την προσευχή της Κυριακής.
Αναλυτές τονίζουν ότι ο πάπας στοχεύει να ενισχύσει το προφίλ του καθώς στο Βατικανό έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες προκλήσεις, από υποθέσεις διαφθοράς μέχρι τα μακροχρόνια σκάνδαλα σεξουαλικών κακοποιήσεων. 
Οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για την ομοφυλοφιλία έρχονται μετά την αποκάλυψη σκανδάλου περί «gay λόμπι» που είχαν ιδρύσει ομοφυλόφιλοι κληρικοί στους κόλπους του Βατικανού κατά τη θητεία του προκατόχου του, Βενέδικτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα