Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Αμβρόσιος: Η παγκοσμιοποίηση επιτίθεται στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας

Με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος εκφράζει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο να είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές.


Αναλυτικά:



"Μπήκαμε πια στο καλοκαίρι! Σε λίγο θα σταματήσουμε κι εμείς τις αναρτήσεις μας. Καιρός να ασχοληθούμε αποκλειστικά με τόν εαυτό μας καί μέ την μαρτυρική Επαρχία των Καλαβρύτων και τα προβλήματά της.



Σήμερα, λίγο πριν κλείσουμε το μικρό αυτό "μετερίζι", θα θέλαμε να δώσουμε το λόγο στούς πιστούς μας.



Μας βομβαρδίζουν με επιστολές,  μέσα από τις γραμμές των οποίων αφήνουν να διαχέεται η αγωνία της ψυχής των για τα σύγχρονα προβλήματα, ακόμη και για εμάς τους Ιεράρχες.



Τα πρόσωπα, που μας απευθύνουν τις επιστολές των, κατά τό πλείστον μας είναι άγνωστα. Καταφεύγουν όμως σε μας μόνο και μόνο επειδή ζητούν μια φωνή διαμαρτυρίας!



Την φωνή της Μητρός Εκκλησίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει σεισμό στο πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο! Δυστυχώς αυτή η φωνή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!



Με την εφαρμογή της τακτικής των ηπίων τόνων η Ιερά Σύνοδος, δηλ. η Διοίκηση της Εκκλησίας, αφήνει ελεύθερο το πεδίο δράσεως σ' αυτούς, οι οποίοι έβαλαν σκοπό της ζωή των να καταστρέψουν την Ελλάδα μας.



Ας καταφύγουμε σε ένα απλό παράδειγμα.  Από καιρό τώρα ακούγεται, ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την αργία της Κυριακής και γι αυτό ετοιμάζει σχετικό νόμο!



Στην κίνηση αυτή έχουν δηλώσει την κάθετη διαφωνία τους τα κατά τόπους Συλλογικά Όργανα του εμπορικού κόσμου, πολλοί χριστιανοί, και κάποιοι -ελάχιστοι- Αρχιερείς, μεταξύ των οποίων και ο υποσημειούμενος. ΟΧΙ όμως και η Διοίκηση της Εκκλησίας!



Απλώς λίγες ημέρες πρίν ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου στην Αθήνα προέβη σε μια νερόβραστη Δήλωση, η οποία ούτε καν ακούσθηκε!



ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΩΧΛΗΣΕ τα ώτα των Κυβερνώντων! Καμμιά, ή σχεδόν καμμιά, εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας δεν έγραψε, ούτε και εσχολίασε το γεγονός! Η αντίδραση, λοιπόν, της Ιεράς Συνόδου  πέρασε απαρατήρητη!



Και όμως το ζήτημα είναι πολύ-πολύ σοβαρό! Διότι



1.  Κατ' αρχήν παραβιάζεται ευθέως ο Νόμος του Θεού, ο οποίος επιβάλλει τήν αργία της Κυριακής.



2.  Αφαιρείται ένα κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων, δηλ. να έχουν μια μέρα της εβδομάδος δική τους, καταδική τους!



3.  Οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση και την αποδιοργάνωση της παραδοσιακής ελληνικής οικογενείας. Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα με την υπερ-απασχόληση όλων των Μελών της οικογενείας, δηλ. του Πατέρα, της Μητέρας και των παιδιών (μέ τά φροντιστήρια κλπ), μόνον η Κυριακή έχει απομείνει για να συναντηθούν μεταξύ τους τα μέλη της οικογενείας, μικροί καί μεγάλοι, και να νοιώσουν την οικογενειακή θαλπωρή, τόσο απαραίτητη σέ όλους! Ώστε λοιπόν η κατάργηση της αργίας της Κυριακής οδηγεί ολοταχώς στην διάλυση του ιερού θεσμού  της οικογενείας! Επιφέρει την χαριστική βολή!



4.  Αν τελικά συμβεί αυτό, άν δηλ. διά νόμου καταργηθή η αργία της Κυριακής ο πιστός χριστιανός θα στερηθή της δυνατότητος να εκτελέσει τά θρησκευτικά του καθήκοντα της Κυριακής, δηλ. να εκκλησιασθή, νά επισκεφθή ένα άρρωστο στο νοσοκομείο, να μελετήσει τό λόγο του Θεού, να ασχοληθή με την γυναίκα του και τα παιδιά του, δηλ. να εξανθρωπισθή, κυρίως όμως να ενωθή με τον Θεόν, τόν Σωτήρα και Λυτρωτήν του, τον Κύριόν μας Ιησούν Χριστόν! Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής παραδίδει τον άνθρωπο στην τυραννία του Διαβόλου!



5. Είδατε άραγε κάποια υπεράσπιση του πιστού χριστιανού από την Μητέρα Εκκλησία; Ακούσατε μήπως ένα "κίχ" από την Ιερά Σύνοδο; Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ασχολήθηκε βέβαια με τίς ....καμπάνες!!!  Πολύ ......σοβαρό αυτό τό ζήτημα! Εζήτησε από τους ιερείς της δικαιοδοσίας της να φροντίσουν, έτσι ώστε να μειωθή η ένταση  των κωδώνων και να περιορισθή ο χρόνος κρούσεώς των!!!!!!! Αλλά οι αρμόδιοι παράγοντες δεν σκέφθηκαν καθόλου τόν επερχόμενο πνευματικό ...... κατακλυσμό, ότι δηλ. εάν καταργηθή η αργία της Κυριακής τότε ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ! Τότε οι ναοί αναγκαστικά θα κλείνουν προεχόντως μεν από την έλλειψη εκκλησιάσματος, δευτερευόντως δε από την απώλεια των αναγκαίων οικονομικών πόρων, αναγκαίων όχι μόνον για την άσκηση της φιλανθρωπικής των δραστηριότητος, αλλά καί για την εκπλήρωση των στοιχειωδών αναγκών των, ήτοι την μισθοδοσία των ιεροψαλτών, των νεωκόρων ή τις δαπάνες για τον ηλεκτροφωτισμό, την θέρμανση του ναού κλπ.



6.  Καί μόνον από την άποψη αυτή, αν σκεπτόταν η Ιερά Σύνοδος, θά πρεπε να βροντοφωνάξει ένα μεγάλο ΟΧΙ! και με τον τρόπο αυτό να αποτρέψει τον επαπειλούμενο κίνδυνο καταπατήσεως του θείου Νόμου, απο-ιεροποιήσεως του ανθρώπου και μετατροπής του από πνευματικο-σωματική οντότητα σε μια αμιγώς παραγωγική μηχανή, καί επί πλέον της διαλύσεως του θεσμού της οικογενείας!!!!!!!! Έναντι όλων αυτών η Μητέρα Εκκλησία ΑΔΙΑΦΟΡΕΊ!!! Άρα οι Πνευματικοί Πατέρες εγκαταλείπουν ανυπεράσπιστο το χριστεπώνυμο Πλήρωμα.



7.  Αν τελικά έτσι συμβούν τα πράγματα τότε μόνον οι Χριστιανοί ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ! Αντιθέτως οι αντίχριστοι Εβραίοι θα συνεχίσουν να τηρούν πιστά  την αργία του Σαββάτου, (στα ξενοδοχεία τους οι Εβραίου των Ιεροσολύμων ούτε καφέ δεν σερβίρουν την ημέρα του Σαββάτου), οι δέ Μουσουλμάνοι θα τηρούν την αργία της Παρασκευής!



Όλα αυτά πρός όνειδος ημών των Ορθοδόξων! Η παγκοσμιοποίηση, δυστυχώς, επιτίθεται ακάθεκτη στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας! Προωθεί τα σχέδιά της



8. Μήπως, λοιπόν, εμείς οι εκκλησιαστικοί Ταγοί θα πρέπει να πάμε να "φουντάρουμε" καί να πνιγούμε σε κάποιο πέλαγος, έστι ώστε κάποιοι άλλοι, που θα είναι περισσότερο συνεπείς με τά κελεύσματα του Χριστού μας, να μας διαδεχθούν;"
ΠΗΓΗ :enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα