Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Νέα κωλύματα στον ορίζοντα για το ΤΤ

Του Κωνσταντίνου Μαριόλη 

Νέα κωλύματα φαίνεται ότι προκύπτουν στη διαδικασία πώλησης του ΤΤ καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ούτε σήμερα αναμένεται απόφαση για την κατάληξη της τράπεζας. 

Οι πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι οι οριστικές  αποφάσεις θα αναβληθούν τουλάχιστον για τη Δευτέρα. Οι βασικοί λόγοι είναι δυο: πρώτον ο σύμβουλος για την πώληση του ΤΤ, ήτοι η Goldman Sachs, φέρεται να μην έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προτάσεων που έλαβε την περασμένη Τετάρτη με αποτέλεσμα να απαιτείται μικρή παράταση. 

Επίσης, οι πληροφορίες θέλουν την διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, να εισηγείται ακύρωση του διαγωνισμού, επικαλούμενη νομικά κωλύματα. Και αυτό γιατί μπορεί στο πολυνομοσχέδιο να συμπεριλαμβάνεται διάταξη με την οποία τα μέλη του ΤΧΣ απαλλάσσονται από κάθε νομική ευθύνη ωστόσο το πολυνομοσχέδιο δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή. 


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις  πληροφορίες, η κα Σακελλαρίου είχε εισηγηθεί την ακύρωση του διαγωνισμού για το ΤΤ λίγες μόλις ώρες πριν τη λήξη του, εγείροντας ερωτήματα για τη διαδικασία. 

Ως εκ τούτου, από Δευτέρα αναμένονται τα σπουδαία για το ΤΤ με μια μικρή επιφύλαξη ακόμα κι να ζητηθεί παράταση καθώς η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται την Τετάρτη. 

Τη Δευτέρα όμως (15 Ιουλίου)  είναι η ημερομηνία που βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η πώληση του ΤΤ ως προαπαιτούμενο. 

Στην προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΤΧΣ αναμένεται να ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα της Proton Bank η πώληση της οποίας αποτελεί επίσης προαπαιτούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα