Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΣΕΕ:Καταστροφή για εμπόριο οι Κυριακές/Τι δείχνουν τα στοιχεία Ισπανίας-Πορτογαλίας


Την απόσυρση της ρύθμισης για κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνεχίζει να ζητά η ΕΣΕΕ, επικαλούμενη μελέτες και στοιχεία για τις δυσμενείς επιπτώσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ιδιαίτερα για τις ΜμΕ.


Μελέτες και στοιχεία άλλων χωρών που καταδεικνύουν ότι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα, ιδίως των ΜμΕ, επικαλείται η ΕΣΕΕ, επιμένοντας στην κατάργηση της σχετικής ρύθμισης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΣΕΕ, βιβλιογραφικά απουσιάζει οποιαδήποτε είδους μελέτη η οποία να τεκμηριώνει ότι η απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ενισχύει την απασχόληση.

Σε γενικές γραμμές, το επιχείρημα για τη διεύρυνση του ωραρίου ήταν η τόνωση του ανταγωνισμού με στόχο την ενίσχυση της μεγέθυνσης χωρίς να διογκωθεί ο πληθωρισμός. Ένα επιχείρημα που όχι μόνο δεν επιβεβαιώνεται αλλά θα οδηγήσει σε χιλιάδες λουκέτα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αφού θα λειτουργήσει υπέρ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα