Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δίκη Άκη: " Στό γραφείο υπουργού άνοιγαν σαμπάνιες όταν πήραν τα υποβρύχια"

Το ΚΥΣΕΑ εξακολουθεί να επικαλείται ο Τσοχατζόπουλος

Της Βασιλικής Κόκκαλη

Θα ακούτε συνέχεια για μίζες, γιατι αυτή είναι η κατηγορία είπε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου στον πρώην υπουργό. Παρέμβαση από τον Σμπώκο.

«Όλα τα έγγραφα που προσκομίσαμε δένουν με τη δικογραφία. Φαίνεται η διασύνδεση με τη μίζα και το μαύρο χρήμα. Δεν άνοιγα εγώ σαμπάνιες στο γραφείο μου, όταν πήραν τα γερμανικά υποβρύχια».

Η αναφορά αυτή της συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέα έκρηξη από την πλευρά του πρώην υπουργού: 


Α. Τσοχατζόπουλος: Ποιοι είναι αυτοί που μιλάνε για μίζες; 

Πρόεδρος: Αυτό θα το ακούτε συνέχεια. Αυτή είναι η κατηγορία. 

Α. Τσοχατζόπουλος: Μα τι είναι αυτά που λένε; Είναι αυθαίρετες, κατασκευασμένες κατηγορίες για λόγους επικοινωνιακούς. Πριν ληφθούν οι αποφάσεις για την προμήθεια των όπλων έγιναν έλεγχοι σε πέντε επίπεδα. 

Είχε προηγηθεί η αναφορά συνηγόρου πολιτικής αγωγής περί μεθόδευσης από την πλευρά του κατηγορουμένου πρώην υπουργού, προκειμένου η προμήθεια των υποβρυχίων να γίνει από τη γερμανική εταιρία HDW.

Στη συνέχεια, στη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το λόγο ζήτησε και έλαβε ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Γιάννης Σμπώκος. 

Ο ίδιος επιχείρησε να αντικρούσει στο δικαστήριο τον ισχυρισμό των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, περί μεθόδευσης, λέγοντας ότι τις αποφάσεις για την προμήθεια των υποβρυχίων έλαβε το ΚΥΣΕΑ, ενώ καταλυτικός ήταν και ο ρόλος των ναυπηγείων. 

«Έχουμε μια διαδικασία απολύτως σύννομη» είπε ο Γ. Σμπώκος και επανέλαβε ότι ο ρόλος του ΚΥΣΕΑ ήταν καταλυτικός σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα