Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ...


«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη», φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ο Σταύρος Ξαρχάκος.


Εκτός Εθνικού Θεάτρου φαίνεται να είναι πλέον ο Σταύρος Ξαρχάκος, καθώς έπειτα και από μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ... με τον οποίο διατηρούν μακροχρόνια φιλική σχέση, ο συνθέτης έδειξε πως εμμένει στην απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.




Δεν διαφαίνεται πεδίο συνεργασίας

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, ο υπουργός προσπάθησε να τον μεταπείσει και του ζήτησε να ανακαλέσει την παραίτησή του. Όμως, ο Σταύρος Ξαρχάκος ισχυρίστηκε ότι δεν διαφαίνεται πεδίο συνεργασίας με τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Σωτήρη Χατζάκη, και παράλληλα εξέφρασε στον υπουργό την δυσαρέσκειά του, γιατί, όπως του είπε, δεν τον στήριξαν όσο θα περίμενε κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πρώτης κρατικής σκηνής.

Η διαφωνία

Θυμίζουμε, ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από διαφωνία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη. «Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη», φέρεται να είπε στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Ο πρόεδρος της πρώτης κρατικής σκηνής ανέφερε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ ο Σωτήρης Χατζάκης  υποστήριξε πως είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, ο σχεδιασμός αλλά και η ευθύνη του ρεπερτορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα