Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

''Καμία τύχη'' στην πρόταση για διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου

Του Γιάννη Αργυρίου, για την Romfea.gr

Καμία τύχη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr, δεν φαίνεται να έχει η πρόταση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά" την οποία φέρεται να επαναφέρει η τρόικα για τη διακοπή ή τη μείωση των μισθών των κληρικών.

Τα δύο κόμματα της κυβέρνησης (και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση) αναγνωρίζουν την προσφορά του κλήρου και είναι σφόδρα αντίθετοι σε μία ανάλογη πρόταση, αφού τυγχάνει να γνωρίζουν καλά την προσφορά των ιερέων και τη μεγάλη στήριξη που προσφέρουν στην κοινωνία μέσω του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Εκκλησίας.


Το ενδεχόμενο μείωσης ή διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου βρίσκει κάθετα αντίθετους τόσο τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά όσο και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο. Ο μόνος που φαίνεται θετικός σε μία τέτοια πρόταση είναι ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και αυτό διότι δεν... του βγαίνουν τα κουκιά του προϋπολογισμού.

Όσα λοιπόν ακούγονται είναι εκ του περισσού. Το θέμα φυσικά ούτε πρόκειται να τεθεί στη συνάντηση (αν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί) μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο οποίος είναι ο πλέον αναρμόδιος να συζητήσει ανάλογα θέματα με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα