Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τι ψάχνει η εφορία στους... μετρητές της ΔΕΗ

Tου Σπύρου Δημητρέλη

Τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ έχει πάρει φωτιά. Χιλιάδες πελάτες της εταιρείας καλούν το 11770 προκειμένου να πληροφορηθούν τους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των ακινήτων καθώς είναι από φέτος υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Ειδικότερα στο βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1 οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους 9ψήφιους κωδικούς παροχής της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών τους. Στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων Ε2 οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους αριθμούς παροχής όλων των ακινήτων τους, είτε αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα είτε ήταν ηλεκτροδοτημένα κάποια στιγμή στο παρελθόν και διαθέτουν μετρητή.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο λόγος για τον οποίο η εφορία ζητά τους αριθμούς των μετρητών της ΔΕΗ. Οι λόγοι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συνδέονται κατά κύριο λόγο με την αποτελεσματικότερη φορολόγηση των ακινήτων με φόρους όπως το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (“χαράτσι”), ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και τα εισοδήματα από ενοίκια. Πιο συγκεκριμένα μέσω των αριθμών μετρητών της ΔΕΗ η εφορία θα μάθει:διαβάστε εδώ στο capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα