Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Μπρα ντε φερ συμφερόντων για Ταμιευτήριο

του Χρ. Κίτσιου
Η πίεση να προταχθούν κριτήρια συστημικής σταθερότητας, το προβάδισμα Eurobank και πού ποντάρουν οι υπόλοιπες τράπεζες. Πώς το "νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο" κρίνει την επόμενη μέρα για τράπεζες και συμφέροντα. Διχασμένο και σε δύσκολη θέση βρίσκεται το ΤΧΣ.

Σε μπρα ντε φερ συμφερόντων εξελίσσεται η διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς η τύχη του θα κρίνει την αρχιτεκτονική όλου του τραπεζικού συστήματος, ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

Αν η πώληση του Τ.Τ. πρέπει να γίνει με συστημικά κριτήρια, ας ακυρωθεί ο διαγωνισμός και να συνεδριάσει το αρμόδιο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας ", σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Η παραπάνω δήλωση αποτυπώνει και το κλίμα που επικρατεί.

Μέχρι χθες το βράδυ η Alpha και η Εθνική δήλωναν αποφασισμένες να παίξουν δυνατά στη διεκδίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καταθέτοντας ισχυρές προσφορές. Και ποντάρουν στις εξής εκτιμήσεις: ότι το ΤΧΣ δεν θα κάνει στροφή 180 μοιρών και ότι η βαρύτητα του ΔΝΤ, που αποτελεί και τον ένθερμο υποστηρικτή της πάση θυσία ενίσχυσης της Eurobank, βαίνει μειούμενη εντός της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα