Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Τετ α τετ Σαμαρά - Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο

Ενώ συνεχίζεται ο εσωκομματικός πονοκέφαλος για τον Βύρωνα Πολύδωρα

Εσωκομματικό πονοκέφαλο προκαλεί πλέον για τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής του κ. Βύρων Πούδωρας ο οποίος επανήλθε με δηλώσεις του για την συνεννόηση με την Χρυσή Αυγή και για την ανάγκη διαμόρφωσης μετώπου εναντίον της Τρόικας και του μνημονίου.


Παρότι το Μέγαρο Μαξίμου διά του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή ο κ. Πολύδωρας επέμεινε με νέες δηλώσεις του επαναφέροντας το ερώτημα της διαγραφής του για την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος απάντησε και γι αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι θα είναι απαλλαγή και ότι εκτίει ποινή ο βουλευτής που αναγκάζεται να ψηφίζει τα μνημόνια. Διαγράφεται ο κίνδυνος να αυξηθούν οι υπόγειες επικοινωνίες μεταξύ βουλευτών της ΝΔ με το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου και να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του κ. Πολύδωρα. Εφόσον ο κ. Σαμαράς δεν τον διαγράψει έχει τον κίνδυνο να δεχθεί κριτική όχι μόνο από την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το συμπολιτευόμενο ΠΑΣΟΚ που μέχρι πριν από ένα μήνα είχε κάνει σημαία του τον αγώντα εναντίον του νεονοζιστικού φαινομένου. 

Οι δηλώσεις του επί δύο ημέρες διατελέσαντος και προέδρου της Βουλής έρχονται σε μία δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση καθώς είναι στο μέσον μία δύσκολη όπως αποδεικνύεται διαπραγμάτευση με την Τρόικα που θα καταλήξει σε νέα μέτρα. Φυσικά η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει περικοπές μισθών και συντάξεων και να εξοικονομηθούν τα απαιτούμενα ποσά μέσα από αύξηση της φορολογίας και περαιτέρω περικοπές των κοινωνικών υπηρεσιών έτσι ώστε να αποφύγει την καταψήφισή τους από την Βουλή. 

Το ανησυχητικό είναι ότι οι δανειστές αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού αλλά απαιτούν ολοένα και περισσότερες και δεν δείχνουν διάθεση να χαλαρώσουν το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας παρότι οι απαιτήσεις τους δημιουργούν κίνδυνο αποσταθεροποίσης του πολιτικού συστήματος. 

Αν και η κα Μέρκελ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αποφευχθούν οι εκλογές μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση δεν μειώνει την πίεση για άτεγκτη υλοποίηση του προγράμματος. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σήμερα στο Βερολίνο όπου θα πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στο περιθώριο θα έχει συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο και με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ. 

Την Πέμπτη θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας σε μία προσπάθεια να τους πείσει να κλείσουν οι εκκρεμότητες ώστε να εκταμιευτεί απρόσκοπτα η επόμενη δόση του δανείου, κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της Δευτέρας. Οι εκρεμότητες θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εσπευμένα μέχρι τότε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα