Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σκληρή η απάντηση των εργαζομένων στην πρόταση Καψή

Σκληρή  η πρώτη επίσημη αντίδραση των εργαζομένων στην ΕΡΤ στη γραπτή πρόταση του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή, που τους παρέδωσε μετά την απογευματινή τους συνάντηση.


Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι, χαρακτηρίζουν «θολό» το ενδιάμεσο φορέα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς «τινάζει στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», ενώ αναφορικά με τις αποζημιώσεις, σημειώνουν ότι δεν είναι «χάρη» και «γενναιόδωρη προσφορά», ούτε το ταμείο ανεργίας «δώρο» της κυβέρνησης προς τους «απολυμένους κατ’ αυτήν της ΕΡΤ».

Οι τελικές αποφάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ θα ληφθούν, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στις Γενικές τους Συνελεύσεις.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων :


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση της πρότασης – πακέτου του αρμόδιου υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνουν:

Τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το «μαύρο» παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας  Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται.

Οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και «γενναιόδωρη προσφορά», που μπορεί να εντάσσεται στην όποια «διαπραγμάτευση», αλλά ορίζονται νομίμως.

Το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και «πριμ» της κυβέρνησης στους –κατ’ αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ.

Η λειτουργία ενός άλλου «θολού» ενδιάμεσου φορέα Ραδιοτηλεόρασης ενδεχομένως διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τις συνέπειες ενός πολιτικού λάθους, αλλά τινάζει στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συναντήθηκαν με τον αρμόδιο υπουργό, με μοναδικό προαπαιτούμενο την αποκατάσταση της νομιμότητας, την οποία σέβονται από την πρώτη στιγμή, όταν εν μία νυκτί η κυβέρνηση ανακοίνωσε το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Παραμένουν στη θέση τους, παράγουν πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και διαφυλάσσουν, όπως ορίζει η νομιμότητα και επικαλείται ο ειδικός διαχειριστής, τη δημόσια περιουσία.

Οι τελικές αποφάσεις των εργαζομένων θα ληφθούν στις γενικές  συνελεύσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα