Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

"Όχι" του Φ. Κουβέλη στην εκποίηση των δικτύων της ΔΕΗ

Η χθεσινή πράξη του υπουργικού συμβουλίου για την «αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ» έρχεται να επικυρώσει δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει ο υπουργός Οικονομικών και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, ήδη από τον περασμένο Μάιο, ερήμην της συμφωνίας των τριών αρχηγών και των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού στις 6 Ιουλίου 2012, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με το σωματείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ.


«Αναφέρομαι συγκεκριμένα στη ρητή συμφωνία και δέσμευσή μας, όταν συγκροτήθηκε η κυβέρνηση. Είχαμε συμφωνήσει επί λέξει για: «… τη στρατηγικού χαρακτήρα απελευθέρωση της ενέργειας με διατήρηση των δικτύων σε δημόσιο έλεγχο…» τόνισε ο κ. Κουβέλης και υπογράμμισε ότι είχε διατυπώσει ευθέως τη διαφωνία του στην πώληση των δικτύων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ). 

«Δυστυχώς για τη χώρα μας με τη χθεσινή απόφαση η κυβέρνηση δεσμεύεται σε απαράδεκτες και επιζήμιες πολιτικές» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συμπλήρωσε: «Δεν μου είναι δυνατόν να παρακολουθήσω τι είδους μεταρρύθμιση είναι αυτή στην οποία προχωράει η δικομματική κυβέρνηση με την πλήρη πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η πράξη αυτή δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και δεν υπηρετεί το κοινό καλό των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα