Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ η μετατροπή των δικτύων από παθητικά σε ενεργητικά

Η ανάπτυξη της διασπαρμένης παραγωγής ΑΠΕ στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης και η ανάπτυξη συστημάτων τηλεμέτρησης και έξυπνων μετρητών, με σκοπό τη μετατροπή των δικτύων από παθητικά σε ενεργητικά αποτελούν βασικό στόχο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δικτύου του Διαχειριστή, Ισίδωρο Βιτέλλα, ο οποίος τοποθετήθηκε με ομιλία του στο στο Επενδυτικό Φόρουμ «Η Ανάπτυξη που θέλουμε».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βιτέλλας, διευκρίνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει υπό τη διαχείριση και εποπτεία του το δίκτυο μεσαίας και χαμηλής τάσης πανελλαδικά και το δίκτυο υψηλής τάσης στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Μυτιλήνη κ.λπ.) και ότι είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία, την αποκατάσταση βλαβών και την ανάπτυξη των δικτύων διανομής με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη βελτίωση των δεικτών ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας και των δεικτών εξυπηρέτησης των καταναλωτών.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, βασικός στόχος Διαχειριστή είναι η ανάπτυξη της διασπαρμένης παραγωγής ΑΠΕ στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης και η ανάπτυξη συστημάτων τηλεμέτρησης και έξυπνων μετρητών με σκοπό τη μετατροπή των δικτύων από παθητικά σε ενεργητικά.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βιτέλλας παρουσίασε στο κοινό δύο επενδυτικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ. Το πρώτο είναι η εξελισσόμενη ανάπτυξη του υβριδικού έργου Ικαρίας, που αποτελείται από ένα αιολικό πάρκο, δύο αντλησιοταμιευτήρες και ένα μικρό υδροηλεκτρικό και το πιλοτικό έργο εγκατάστασης 160.000 μετρητών που τηλεμετρά το 23% της διανεμόμενης ενέργειας κι έχει ως μεσοπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη συστημάτων ευφυούς μέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα