Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Στον έλεγχο της Eurobank περνάει το good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Θετική εξέλιξη για την συστημική σταθερότητα αλλά και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Eurobank - Δεν ισχύουν οι διαρροές ότι άλλαξαν την τελευταία στιγμή οι όροι του διαγωνισμού

(upd5) Η Eurobank είναι ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το good Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες καθώς η πρόταση της, θεωρείται πολύ ισχυρή και εστιάζεται στις συνέργειες.

Σημειώνεται ότι η Τρόικα και η ΤτΕ εστιάστηκαν στις συνέργειες απόρροια του γεγονότος ότι η παρελθούσα έκθεση της Alvarez για λογαριασμό του ΤΧΣ κατέληγε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες συνέργειες επιτυγχάνονται με deal μεταξύ Eurobank και ΤΤ. 
Οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως και την ΤτΕ που είχε εξ αρχής κρατήσει σταθερή θέση τονίζοντας ότι το ΤΤ πρέπει να καταλήξει στην Eurobank. 

Επίσης και σύμφωνα με φήμες που διαρρέονται από συγκεκριμένη τραπεζική πηγή μεταβλήθηκαν οι όροι και οι προσφορές θα υποβάλλον μόνο με μετοχές εξέλιξη που ίσως να αλλάξει τα σχέδια της Εθνικής και Alpha bank.
Κατά τις ίδιες διαρροές το ΤΧΣ έστειλε επιστολές στις τράπεζες αλλά η πληροφορία αυτή διαψεύδεται από τις 2 εκ των 3 εμπλοκομένων τραπεζών.  
Ωστόσο αρμόδια θεσμική πηγή ενημερώνει ότι είναι αδύνατο να αλλάξουν οι όροι ενός διαγωνισμό εν μέσω διαδικασίας, διαψεύδοντας τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει.
Η πώληση του good TT στην Eurobank είναι μια ξεκάθαρα θετική εξέλιξη γιατί συμβάλλει στην συστημική σταθερότητα, αποτρέπει ευφάνταστα σενάρια ορισμένων που ήθελαν να επαναφέρουν το deal Εθνικής με Eurobank και αποτελεί απόδειξη αποφασιστικότητας της Τρόικα και της ΤτΕ που στήριξαν την λύση αυτή ώστε η Eurobank να μπορέσει να ιδιωτικοποιηθεί. 
Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος η απόδοση δικαιοσύνης σε όσα ευτράπελα και παράδοξα συνέβησαν στο παρελθόν. 

Στις επόμενες ημέρες η πώληση της Νέας Proton bank 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πωληθεί η Νέα Proton bank και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται να δείξουν ενδιαφέρον και ξένοι επενδυτές και ίσως και η Attica bank. 

Τι έγραφε νωρίτερα το www.bankingnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα