Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

H σεμνή τελετή σύντομα λαμβάνει τέλος

Από τον Θαν. Μαυρίδη

Το μήνυμα έρχεται από τις ρυθμίσεις των ασφαλιστικών ταμείων. Περιμένανε εκατοντάδες χιλιάδες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, αλλά η απουσία του σχετικού ενδιαφέροντος προσγείωσε και τους πλέον αιθεροβάμονες. Αλλά και από τις ρυθμίσεις  "τελευταίας ευκαιρίας" , όπως τις έχουν ονομάσει  στην εφορία,  εισέπραξαν μία από τα ίδια: Οι πολίτες έγραψαν τις εκκλήσεις τις γραφειοκρατίας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. 

Αυτό δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες αποφάσισαν αίφνης να μεταβληθούν σε έθνος επαναστατών. Αλλά διότι δεν υπάρχουν λεφτά. Είναι τόσο απλό. Ωστόσο, αυτό που είναι φανερό δια γυμνού οφθαλμού  σε όλους (πιο φανερό δεν γίνεται), για την καλοπληρωμένη και υπερτιμημένη εγχώρια γραφειοκρατία μοιάζει σαν να έχουν βάλει σε Γενικές Εξετάσεις  θέμα πυρηνικής φυσικής στο μάθημα των λατινικών. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ο κόσμος είναι στα όριά του κι ίσως και πέρα από αυτά.  

Και δεν τους φτάνει που δεν εισπράττουν από φόρους που δεν μπορούν να εισπράξουν, αλλά βάζουν κι άλλους! Στο επόμενο πεντάμηνο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας τριών ετών! Τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης, τα τέλη κυκλοφορίας και τα νέα χαράτσια. Είναι τρέλα, παράνοια. Πώς είναι δυνατόν να περιμένουν ότι θα εισπράξουν φόρους από ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τους προηγούμενους; 

Μας λέγανε πριν λίγο καιρό να μην ανησυχούμε για την υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου, επειδή ο κόσμος περίμενε την ρύθμιση της "τελευταίας ευκαιρίας". Κι ήρθε η ρύθμιση και δεν πατάει ψυχή για να την κάνει! Τώρα μας λένε και πάλι να μην ανησυχούμε, επειδή θα στείλουν τα ειδοποιητήρια για ΦΑΠ τριών ετών! Έλεος! Πώς μπορούν να περιμένουν ότι εκείνος που δεν πήγε να κερδίσει την "τελευταία ευκαιρία" που του πρόσφερε η εφορία θα σπεύσει να απαντήσει στο πρώτο ειδοποιητήριο της εφορίας για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας; 

Ήταν επιλογή τους να φορτώνουν συνεχώς τα γνωστά υποζύγια με νέο βάρος, αντί να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και να πάρει έτσι ανάσες ο κόσμος. Φόρτωσε - φόρτωσε, έφτασε η ώρα που το ζώο κουράστηκε. Δεν άντεξε το ολοένα και αυξανόμενο βάρος και σωριάστηκε κάτω. Όσοι πήραν τόσο ανόητες αποφάσεις στερούνται βασικών γνώσεων της πολιτικής πρακτικής και της πρακτικής αριθμητικής. Όπως ότι με αυτά και με εκείνα θα φύγουν νύκτα. Κι αρκεί να μην έχει φεγγάρι και τους πάρει εκείνη την ώρα χαμπάρι ο κόσμος. 

Θέλανε να πάνε σε εκλογές!  Δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους. Θα βλέπουν τα αποτελέσματα και δεν θα πιστεύουν. Κι έπειτα θα τους φταίει πάλι ο λαός. Δηλαδή, αυτοί που έχουν καταστραφεί από την πολιτική τους.  

Θανάσης Μαυρίδηςcapital.gr
thanasis.mavridis@capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα