Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Στ.Παπαθεμελής :"O Εξοχότατος Επισκέπτης μας είναι Ανεπιθύμητος"

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την αυριανή επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα. 

"Η επίσκεψη του κυρίου εκφραστή της στυγνής γερμανικής οικονομικής Κατοχής της πατρίδας μας στην Αθήνα προκαλεί την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. 

Έρχεται να μας πει ότι πρέπει «για το καλό μας» να συνεχισθούν οι ανθρωποθυσίες στον Μινώταυρο των περικοπών και της στυγνής λιτότητας. Δεν τους φτάνουν 1.500.000 άνεργοι, 450.000 οικογένειες χωρίς ούτε ένα μεροκάματο, 4.000 αυτοκτονίες, 120.000 νέοι επιστήμονες που εξαναγκάσθηκαν σε μετανάστευση και τώρα απαιτούν και την τελευταία ρινίδα του αίματός μας. Ζητούμε από τους εγχώριους συνομιλητές του να αποδείξουν ανδρισμό και να αξιώσουν:


α) Την άμεση αναγνώριση και εξόφληση της οφειλής των 162 δισ. € (από τις πολεμικές επανορθώσεις 108 δισ. € συν 54 δισ. € του αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου).

β) Την επιστροφή των αρχαιοτήτων που εκλάπησαν από τους Ναζί, μεταφέρθηκαν και εκτίθενται στα μουσεία της Γερμανίας, από τα οποία το γερμανικό κράτος εισπράττει τεράστια έσοδα. 
Η ελληνική πολιτεία από το 1945 – 46 κατήρτισε κατάλογο των κλοπιμαίων και των αρχαιολογικών καταστροφών και εξέδωσε τον Τόμο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του πολέμου και των στρατών Κατοχής» (ολόκληρη η πολύτιμη Έκθεση με ευρεία τεκμηρίωσή της, στη μελέτη Γ. Λεκάκη:

«Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών επί Κατοχής», Εκδόσεις Κάδμος).

Η αρχαιοκαπηλία και η διαρπαγή των ελληνικών αρχαιοτήτων πλήττουν ανέκαθεν την πατρογονική μας κληρονομιά. Ιδιαίτερα η λεηλασία τους από το ναζιστικό στρατό Κατοχής παραμένει διαρκές έγκλημα, ως την ώρα που τα κλοπιμαία θα επαναπατριστούν. Αυτή η κλοπή της ιστορίας μας δεν μπορεί να είναι επ’ άπειρον ανεκτή. Ο λαός μας επέδειξε ιώβειο υπομονή ως τώρα. Αλλά οι θυσίες έχουν νόημα, όταν έχουν αποτέλεσμα.

Οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, υπέρ των οποίων κόπτεται ο Σόιμπλε, είναι το ψευδώνυμο των κανιβαλικών περικοπών και των ανθρωποφαγικών απολύσεων που κλιμακώνονται διαρκώς. Οι λαοί που πολέμησαν τη ναζιστική λαίλαπα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διεκήρυξαν με την Οικουμενική Διακήρυξη ότι «καθένας έχει το δικαίωμα σε δίκαιη και ευνοϊκή αμοιβή που εξασφαλίζει στον ίδιο και στην οικογένειά του ζωή άξια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, και να συμπληρώνεται αν είναι ανάγκη με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας» (Άρθρο 23). 

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι άνεργοι και οι αναρίθμητοι εργαζόμενοι - φτωχοί, είναι το όνειδος της επικυρίαρχης γερμανικής συνταγής. Γι’ αυτό ο Εξοχότατος Επισκέπτης μας είναι Ανεπιθύμητος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα