Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Το STAR κινδυνεύει να πάθει… ποιότητα!

Σε εξειδικευμένη εταιρεία μελετών είχαν, προ ολίγων μηνών, αναθέσει οι μέτοχοι της «Τηλέτυπος ΑΕ» και η οικογένεια Βαρδινογιάννη την εκπόνηση μελέτης για την εν μέρει συγχώνευση ή συγκατοίκηση των δύο τηλεοπτικών σταθμών MEGA και STAR.

Παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της μελέτης ήταν εξόχως εντυπωσιακό  και καταδείκνυε ότι το κέρδος για τους μετόχους από μια τέτοια κίνηση θα άγγιζε τα 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (όσα δηλαδή παρουσιάζει ζημιά σε ένα χρόνο το STAR) ο κ. Γιώργος Μπόμπολας δεν έδειξε να επιθυμεί την έναρξη διαδικασιών προς μία τέτοια κατεύθυνση.


Η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πασίδηλο ότι δεν επιθυμούσε με την σειρά της να υποστεί τις συνέπειες ενός εκρηκτικού μείγματος διαφωνιών που θα προέκυπταν από μια ενδεχόμενη επιμονή της στην αρχική της πρόταση για συνένωση των δυο χρεωμένων και γενικά οικονομικά προβληματικών τηλεοπτικών δικτύων.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν να προχωρήσουν σε άμεση αναβάθμιση του δικού τους τηλεοπτικού σταθμού. Η πρώτη κίνηση ήταν η ένταξη στο ειδησεογραφικό team του STAR του κορυφαίου anchorman Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου όπως όλα δείχνουν θα είναι από τα βασικά πρόσωπα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων όχι όμως αυτή την φορά ως παρουσιαστής αλλά ως βασικός σχολιαστής. Στην συνέχεια η διοίκηση του STAR ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Πόπη Τσαπανίδου και αμέσως μετά εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση η οποία επιβεβαίωνε τις φήμες ότι δηλαδή  η κ. Μάρα Ζαχαρέα θα είναι η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ποιοτικών αλλαγών- όπως θέλει να υποστηρίζει ο μάνατζερ Πάνος Κυριακόπουλος- ετέθη στο περιθώριο με εντελώς άκομψο τρόπο ο Σταμάτης Μαλέλης. Την θέση του μέχρι εκείνη την ώρα συνομιλητή της οικογένειας Βαρδινογιάννη πήρε ο δημοσιογράφος Κωστής Τσιακανίκας.

Πληροφορίες που έγιναν γνωστές λένε ότι τόσο τον νέο διευθυντή ειδήσεων όσο και την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου έφερε κοντά στον Πάνο Κυριακόπουλο ένας εκ των στενών του φίλων ο οποίος μάλιστα δραστηριοποιείται στον χώρο του χρηματιστηρίου.

Στο μεταξύ ο κ. Χατζηνικολάου μετά από δική του πρωτοβουλία κατάφερε να «κλείσει» την Κάτια Μακρή και τον Σταύρο Λυγερό σε ρόλο σχολιαστών του νέου δελτίου. Να σημειωθεί ότι και οι δυο δημοσιογράφοι εργάζονται στον εκδοτικό Όμιλο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Μετά από αυτή την κίνηση είναι απολύτως σαφές ότι το δελτίο ειδήσεων του STAR θα έχει την σφραγίδα του Νίκου Χατζηνικολάου ο οποίος ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει αφήσει στην τύχη του με ότι αναμείχθηκε. Άλλωστε η οικογένεια Βαρδινογιάννη έχει εκφράσει ποικιλοτρόπως την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Χατζηνικολάου.

Την ίδια ώρα ο Σταμάτης Μαλέλης επιχειρεί να προσδιορίσει τον ρόλο του στο νέο τοπίο. Φήμες κάνουν λόγο για αποχώρηση του από τον  Όμιλο Βαρδινογιάννη, αφού θεωρεί ότι υποβαθμίστηκε για λόγους ανεξάρτητους από την απόδοση του στο πόστο του Γενικού Διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης.

Εν τω μεταξύ, σε αποκλειστική δήλωσή του στο newpost.gr, ο κ. Σταμάτης Μαλέλης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν δική μου απόφαση να αποχωρήσω από τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Star.

Η διοίκηση και η ιδιοκτησία με πίεζαν αλλά εγώ επί ένα μήνα επέμεινα και τελικά συμφωνήσαμε να έχω μία πιο επιτελική θέση στον σταθμό».

Οι εξελίξεις πάντως συνεχίζονται…

Με εκτίμηση

Ο Θείος



ΠΗΓΗ :newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα