ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Πτώση 19% στην κατανάλωση ηλεκτρισμού τον Ιούλιο

Μειωμένη κατά 19% η κατανάλωση ηλεκτρισμού τον Ιούλιο στη μέση και χαμηλή τάση, καθώς εξαιτίας της ύφεσης και των σχετικά ήπιων καιρικών συνθηκών, που απέτρεψε τη μαζική λειτουργία κλιματιστικών.
Η πτώση της συνολικής ζήτησης έφθασε στο 13,6%, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς, ΑΔΜΗΕ, που αφορούν μόνον στο διασυνδεδεμένο σύστημα (δεν περιλαμβάνει τα μη διασυνδεδεμένα νησιά).

Στο δίκτυο η πτώση της κατανάλωσης έφθασε στο 19%, ίσως η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγραφεί αλλά δεν είναι απολύτως συγκρίσιμη με το παρελθόν, καθώς έχει μεταβληθεί η στατιστική απεικόνιση των στοιχείων του ΑΔΜΗΕ. Αντίθετα, στην υψηλή τάση, από την οποία τροφοδοτούνται οι μεγάλες βιομηχανίες της χώρας παρατηρήθηκε άνοδος της κατανάλωσης κατά 4,8%.
Σε επίπεδο επταμήνου, η πτώση της συνολικής ζήτησης σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2012 έφθασε στο 5,3%, με την κατανάλωση δικτύου να παρουσιάζει και πάλι τη μεγαλύτερη μείωση με 6,4%, που ως ένα βαθμό αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 1,1% της κατανάλωσης ρεύματος από τις μεγάλες βιομηχανίες.
Στο επίπεδο της παραγωγής, που τον Ιούλιο εμφανίζει μείωση 11%, παρατηρείται εντυπωσιακή πτώση της παραγωγής ηλεκτρισμού από συμβατικά καύσιμα, μείωση που φθάνει στο 19% και αντίθετα ακόμα πιο εντυπωσιακή αύξηση της παραγωγής από ΑΠΕ, που φθάνει στο 62%.
Στο επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου η συνολική παραγωγή ηλεκτρισμού υποχώρησε 5%. Η παραγωγή των συμβατικών μονάδων στο σύστημα έπεσε 11%, ενώ αντίθετα των ΑΠΕ αυξήθηκε κατά 45%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα