Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Αλλαγή πλάνων για ΑΔΜΗΕ, πώληση του 51% σε μια φάση

Νέα πλάνα επεξεργάζεται για τα ηλεκτρικά δίκτυα η κυβέρνηση, που προσανατολίζεται σε πώληση του 51% του ΑΔΜΗΕ αλλά «σε μία φάση» αντί για δύο, όπως το αρχικό σχέδιο, προκειμένου να κάνει πιο απλό και ελκυστικό το πακέτο για τους υποψήφιους επενδυτές.

Κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ, και ΔΕΗ, θα καθίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο τραπέζι για να καταλήξουν στο τελικό σχέδιο, καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο, και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το β’ τρίμηνο του 2014.

Μπορεί το σχέδιο αποκρατικοποίησης της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού να πέρασε τον Ιούλιο από το υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο η πώληση των δικτύων σε «δύο φάσεις» δεν περπατάει : Αρχικά το πλάνο προέβλεπε επιλογή επενδυτή για απόκτηση του 49% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με ανάληψη του μάνατζμεντ από τον ίδιο, και σε δεύτερη φάση, την εξαγορά ενός επιπλέον ποσοστού 2%. Στόχος δηλαδή ήταν η πώληση του 51% σε δύο στάδια. Η λύση μάλλον εγκαταλείπεται.

«Περίπλοκα σχήματα σαν αυτά δεν περπατούν σε παρόμοιους διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι παράλογο να υπάρχει όρος στον επενδυτή να κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Δώσε του εξαρχής το 51% και αν μετά χρειασθεί κεφάλαια, αποφασίζει εκείνος το πότε θα κάνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», λέει παράγοντας που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα