ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Προχωρά η εισαγγελική έρευνα για συμβάσεις της ΔΕΗ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τη υπόθεση της ΔΕΗ και τις καταγγελίες περί σύναψης συμβάσεων από την επιχείρηση, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, για συντήρηση των μηχανημάτων της, χωρίς να προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός.

Στο πλαίσιο της έρευνας, έχουν ανοίξει τραπεζικοί λογαριασμοί και έχουν γίνει επιτόπιες έρευνες σε εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.


Την έρευνα διενεργεί η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου σε συνεργασία με την οικονομική αστυνομία, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν εάν έχει τελεστεί, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα της κ. Παπανδρέου ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc, σύμφωνα με το οποίο οι επίμαχες συμβάσεις με συγκεκριμένη εταιρεία, έγιναν με απευθείας αναθέσεις. Το περιοδικό ανέφερε επίσης ότι τα ανταλλακτικά που αγοράστηκαν από τη ΔΕΗ μέσω των συμβάσεων θα μπορούσαν να κοστίσουν ένα εκατομμύριο ευρώ λιγότερο χωρίς την παρέμβαση μεσολαβητών.

Η εισαγγελέας έχει δώσει εντολή και αναμένει στοιχεία από τις τράπεζες για τραπεζικούς λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων, ενώ παράλληλα αναμένονται και στοιχεία, ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει ζημιά του Δημοσίου και αν ναι να προσδιοριστεί το ύψος της. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα