Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ο Άκης επέρριψε προσωπική ευθύνη για την ενοχοποίησή του, στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός για τον πρώτο του ξάδελφο Νικόλαο Ζήγρα ο οποίος τον έχει κατονομάσει με στοιχεία ως βασικό αποδέκτη για μίζες εκατομμυρίων ευρώ και απέδωσε τις αποκάλυψε σε βάρος του από τον Νικόλαο Ζήγρα στο γεγονός όπως είπε καθοδήγησης και μεθόδευσης από τον ανακριτή της υπόθεσης κ. Γαβριήλ Μαλλή. 


«Είναι η φωνή του Μαλλή» είπε χαρακτηριστικά στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

«Ο Ζήγρας είναι βαριά άρρωστος, έχει υποστεί ζημιά ψυχική, έχει πάθει εγκλεισμό, δεν μπορεί μέσα στη φυλακή, έτσι τον έκανε όργανό του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής εναντίον του οποίου εγώ θα ασκήσω ποινική δίωξη. Ο Ζήγρας είναι άβουλος ακροατής, εδώ ακούτε τη φωνή του ανακριτή» τόνισε. 

Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην απολογία του.

Δεν έχω παράνομη ιδιοκτησία, ούτε λογαριασμούς
"Δεν έχω παράνομη ιδιοκτησία, ούτε λογαριασμούς", ούτε σχέση με off shore εταιρείες είπε χαρακτηριστικά, και απέδωσε τη δίωξη σε βάρος του, σε οργανωμένο σχέδιο που εκπονήθηκε όπως είπε από πολιτικοδικαστικά κέντρα που παρεμβαίνουν δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου.

Παράλληλα, επέρριψε προσωπική ευθύνη για την ενοχοποίησή του, στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. 

Με εντολή του - είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος- κατασκευάστηκε από την προ-ανακριτική επιτροπή της Βουλής ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο, το οποίο, μεταλλαγμένο στη συνέχεια, ήρθε από τους εισαγγελείς στο χώρο της δικαιοσύνης. 

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι η περίπτωση του είναι μοναδική -καθώς όπως είπε- κανένα άλλο πολιτικό στέλεχος από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, δεν δέχτηκε τέτοια συντονισμένη σε βάρος του επίθεση. 

Χαρακτήρισε τη δίωξή του πολιτική και τις σε βάρος του κατηγορίες ανυπόστατες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα