Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Τα σχέδια αναδιάθρωσης των τραπεζών προτεραιότητα για ΤΧΣ

Προτεραιότητα αποτελούν για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) το 2013 η κατάρτιση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των συστημικών τραπεζών, σύμφωνα με την ετήσια Οικονομική Έκθεση για τη χρήση από 1/1/2012 έως 31/12/2012 που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα σχέδια αυτά θα πρέπει να είναι σύμφωνα με τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων, καθώς οι τράπεζες που λαμβάνουν κεφαλαιακή ενίσχυση δεσμεύονται να προβούν σε αναδιάρθρωση, βάσει 5-ετούς σχεδίου, το οποίο εγκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Directorate-General for Competition)".

Αναφορικά με τη Eurobank το ΤΧΣ χαρακτηρίζει ως στόχο την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, σημειώνοντας ότι «κατόπιν της υπογραφής συμφωνίας για την εξαγορά των Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Νέας Proton Bank, ο διευρυμένος όµιλος  ενισχύει τη στρατηγική του θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστηµα και την ελκυστικότητα του ως επενδυτική πρόταση».


Το γεγονός αυτό, αναφέρεται στην έκθεση, διευκολύνει τη µελλοντική ιδιωτικοποίηση της τράπεζας προς όφελος του ∆ηµοσίου και της ελληνικής οικονοµίας.

Τους επόμενους μήνες το Ταμείο θα προετοιμάσει το έδαφος για την επιστροφή της Eurobank σε ιδιωτικό καθεστώς, μεριμνώντας για την αποτελεσματική λειτουργία της τράπεζας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και εξασφαλίζοντας ότι η διοίκηση της Eurobank θα προετοιμάσει την τράπεζα για μια αποτελεσματική ιδιωτικοποίηση είτε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ή μέσω τοποθέτησης στην αγορά.

Σε γραπτή της δήλωση η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου αναφέρει πως «το Ταμείο ολοκλήρωσε επιτυχώς και εντός του χρονοδιαγράμματος, την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και μία σειρά επιπρόσθετων δραστηριοτήτων όπως η υπογραφή του Πλαισίου Συνεργασίας με τις συστημικές τράπεζες, η έγκριση των Προγραμμάτων Διαχείρισης Παθητικού των τραπεζών και οι εγκρίσεις για την απόκτηση των μεταβατικών πιστωτικών ιδρυμάτων και των υγιών μερών των υπό εκκαθάριση τραπεζών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες».

Σύμφωνα με την ίδια, «κύριος στόχος του Ταμείου παραμένει η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με άμεση προτεραιότητα να αποτελεί την προσέλκυση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων στις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα