ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Το ψήφισμα των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ

Στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ αναρτήθηκε πριν από λίγο το ψήφισμα της συνέλευσης των δημοσιογράφων της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του site του ομίλου ΣΚΑΪ

Αναλυτικά:


«Συμπληρώνοντας οκτώ ημέρες συνεχούς απεργιακής κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ, δείχνοντας τη συνοχή και την αλληλεγγύη τους, στάθηκαν στο πλευρό των 16 απολυμένων συναδέλφων τους από το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση του Ομίλου.

Σε αυτό το διάστημα προχώρησαν πάντα σε ομόφωνες αποφάσεις για την καθημερινή παράταση των κινητοποιήσεών τους, αναγκάζοντας τη Διοίκηση του Σταθμού να συνειδητοποιήσει ότι το μέτωπο των εργαζομένων είναι αρραγές και έτοιμο να διεκδικήσει και στο μέλλον με την ίδια δυναμική τα αιτήματά του.

Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων που έχασαν τη δουλειά του και ιδίως των μητέρων επικεφαλής μονογονεϊκών οικογενειών, ήταν σκληρός, αλλά προσέκρουσε στην αδιαλλαξία της διοίκησης του σταθμού. Το ίδιο συνέβη και με την απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου του Ραδιοφώνου, Λεωνίδα Σακλαμπάνη.

Οι εργαζόμενοι αναλογιζόμενοι ότι οι ήδη πολύ σκληρές εργασιακές τους συνθήκες -τώρα που έγιναν λιγότεροι- αναμένεται να χειροτερέψουν, ζητούν από τον νέο Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης κ. Σταμάτη Μαλέλη, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (και σίγουρα πριν τη νέα συνέλευση των εργαζομένων που θα διεξαχθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου) να απευθυνθεί προς αυτούς παρουσιάζοντάς τους το σύνολο των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί από τη διοίκηση για την πορεία του Σταθμού.

Συγκεκριμένα ζητούν να μάθουν και να λάβουν εγγυήσεις από το νέο Διευθυντή, στα παρακάτω:

Ποιες αλλαγές ετοιμάζονται στο πρόγραμμα και αν θα υπάρξουν νέες εκπομπές και με ποιο περιεχόμενο.

Με ποιο τρόπο προτίθεται ο Σταθμός να κάνει πράξη την εγγύηση που μετέφερε προς τους εργαζόμενους ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Σπανολιός όσον αφορά στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και κυρίως του ωραρίου, που σήμερα είναι λάστιχο και μερικές φορές ξεπερνά ακόμη και τις 12 ώρες.

Ποιες είναι οι προθέσεις του σταθμού στο μέτωπο των απολύσεων, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για μορατόριουμ μετά τον Δεκέμβριο.

Κατά πόσο οι διοίκηση σκέφτεται να προχωρήσει σε αντικατάσταση των συναδέλφων από ακόμη φτηνότερους εργαζόμενους ή εκπαιδευόμενους δημοσιογράφους.

Αν υπάρχουν προθέσεις για νέες μειώσεις αποδοχών, οι οποίες αν γίνουν θα είναι οι τέταρτες κατά σειρά και θα οδηγήσουν τους μισθούς των εργαζομένων συνολικά σε περικοπές που ξεπερνούν το 40%.

Παράλληλα τονίζουμε στη διοίκηση, ότι επιμένουμε και στα υπόλοιπα αιτήματα που προβάλαμε με αυτή μας την κινητοποίηση, με πρώτο την επαναφορά δίαυλου επικοινωνίας με την ΕΣΗΕΑ, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος ουσιαστικής διαπραγμάτευσης που να δεσμεύει και τυπικά τη Διοίκηση του Σταθμού.

Επίσης κάνουμε σαφές ότι δεν θα δεχθούμε νέες απολύσεις ή μειώσεις, καθώς αυτές θα είναι η αφορμή για νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Τονίζουμε επίσης, ότι απαιτούμε το σύνολο των στελεχών να δείχνει τον ανάλογο σεβασμό προς τους εργαζόμενους και να μην παρατηρηθούν ξανά τα φαινόμενα διοικούντων οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές κρύβονται και αποφεύγουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενώ παράλληλα θέλουμε να διαμηνύσουμε και σε εκείνους που τώρα αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στο σταθμό, ότι ως εργαζόμενοι έχουμε περάσει πολλά και υποδείξεις δεν δεχόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα