Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Νέα τιμολόγια - ανάσα για τη βιομηχανία ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Εγκρίθηκαν από το χθεσινό δ.σ της ΔΕΗ τα νέα τιμολόγια της εταιρείας για τους πελάτες μέσης τάσης. Με την κίνησή της αυτή η Επιχείρηση συμμορφώνονται με την εντολή της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας και ικανοποιεί το αίτημα των βιομηχανικών πελατών της να προσφέρει διαφοροποιημένα τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ του κάθε πελάτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στα τιμολόγια αυτά υπάρχει ειδική μεταχείριση για τους ενεργοβόρους βιομηχανικούς πελάτες της μέσης τάσης και αποκαθίσταται σε σημαντικό βαθμό η «αδικία» που είχε οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους μεγάλο αριθμό βιομηχανικών πελατών. 


Θυμίζουμε ότι για το θέμα είχε ανοιχτεί διαμάχη μεταξύ βιομηχανίας και  ΔΕΗ με την πρώτη να προσφεύγει και να δικαιώνεται για μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με τις αρχές της τιμολόγησης από τη ρυθμιστική αρχή. 

Σε κάθε περίπτωση κύκλοι της βιομηχανίας χαρακτήρισαν θετικό το βήμα, ενώ επίσης ανέφεραν ότι τα τιμολόγια φαίνεται να ικανοποιούν βασικά αιτήματα της βιομηχανίας. Τα τιμολόγια αυτά θα σταλούν στους πελάτες της ΔΕΗ οι οποίοι με τη σειρά τους, ο καθένας χωριστά, θα κληθεί να αποφασίσει αν τα αποδέχεται και να επιλέξει το τιμολόγιο που κρίνει ότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Οι μειώσεις που φαίνεται ότι συνεπάγονται τα νέα αυτά τιμολόγια συνιστούν την πρώτη πραγματική ελάφρυνση ενεργειακού κόστους για τη χειμαζόμενη ελληνική βιομηχανία.

Στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ αναφέρει: 

"Η ΔΕΗ Α.Ε. προσφέρει στους πελάτες της με παροχές στην Υψηλή και Μέση Τάση ΔΕΗ, δεκαπέντε (15) νέα τιμολόγια – επτά (7) στην Υψηλή Τάση (Υ.Τ.) και οκτώ (8) στη Μέση Τάση (Μ.Τ.).

Συγκεκριμένα, με τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ:

•Στη Μέση Τάση προσφέρονται τέσσερα (4) γενικής χρήσεως τιμολόγια και τέσσερα (4) ειδικά τιμολόγια για μεγάλους βιομηχανικούς κυρίως πελάτες με ετήσια κατανάλωση ανά παροχή μεγαλύτερη από 13 GWh, τα οποία, λαμβάνοντας υπόψη την καταναλωτική τους συμπεριφορά, οδηγούν σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή ρεύματος,

•Στην Υψηλή Τάση τα νέα τιμολόγια διασφαλίζουν επίσης ανταγωνιστικό επίπεδο τιμής της MWh.

Υπογραμμίζεται ότι, τα τιμολόγια της Υψηλής Τάσης και τα ειδικά τιμολόγια της Μέσης Τάσης προσφέρονται για υπογραφή σύμβασης με ισχύ μέχρι 31.12.2014 και θα έχουν, εφόσον το επιθυμεί ο πελάτης, αναδρομική ισχύ από 1.1.2013.

Στους πελάτες (εταιρείες ή όμιλοι επιχειρήσεων) παρέχεται κλιμακούμενη έκπτωση όγκου για όλα τα τιμολόγια, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας κατανάλωσής τους.

Η ΔΕΗ θα προσφέρει εγγράφως σε κάθε ένα πελάτη της στην  Υψηλή και Μέση Τάση τα νέα τιμολόγια, έτσι ώστε οι πελάτες να επιλέξουν τιμολόγιο και να υπογραφεί η Σύμβαση Προμήθειας".
Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα