Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η συζήτηση για μείωση των υψηλών φόρων στα καύσιμα… «ασκούν» εμμέσως τα συστήματα εισροών – εκροών στα βενζινάδικα, που από αύριο κάνουν πρεμιέρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Αν και η συζήτηση για μείωση των φόρων στα καύσιμα φάνηκε να κλείνει μετά και τη συμφωνία κυβέρνησης –τρόικας τον Ιούλιο για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, (σσ : τα δύο θέματα βρίσκονταν επί μήνες στην ατζέντα των ελληνικών «διεκδικήσεων»), εντούτοις η ολοκλήρωση των πρώτων εργαλείων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ξανανοίξει.

«Φωνές» τόσο μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο όσο και στην αγορά πετρελαιοειδών θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επαναφέρει το θέμα στην τρόικα και μάλιστα επιτακτικά.

Πόσο μάλλον όταν ένα από τα βασικά επιχειρήματα του οικονομικού επιτελείου τον Οκτώβριο 2012 οπότε και εξομοίωσε τους φόρους, ήταν ότι δεν διαθέτει άλλο όπλο για να καταπολεμήσει το λαθρεμπόριο.

Έπειτα ωστόσο από χρόνια δυστοκίας, καθυστερήσεων και εμπλοκών, τα πρώτα από τα περίφημα αυτά όπλα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, παίρνουν σάρκα και οστά : Τα συστήματα εισροών – εκροών κάνουν από αύριο πρεμιέρα σε Αττική-Θεσσαλονίκη, με 1.124 από τα συνολικά 1.250 πρατήρια των δύο νομών (ποσοστό κοντά στο 90%) να τα έχουν εγκαταστήσει. Όσοι, δεν τα  έχουν τοποθετήσει, από αύριο ξεκινούν έλεγχοι, και όπως διαμήνυσε χθες ο υφυπ. Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς «θα βρίσκονται ενώπιον των συνεπειών του νόμου», δηλαδή θα τους σφραγίζεται το πρατήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα