Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Επιστολή αναγνώστη των "FT" για τη Μέση Ανατολή

Η επιστολή με τίτλο «Ενας σύντομος οδηγός της Μέσης Ανατολής» έγινε πραγματικά ανάρπαστη και κινητοποίησε ειδικούς, αναλυτές, δημοσιογράφους και άλλους χρήστες του Διαδικτύου που βάλθηκαν να την εμπλουτίσουν φτιάχνοντας μέχρι και το σχετικό γράφημα.

Ο αποστολέας


Ο αποστολέας ΚΝ Αλ Σαμπάχ, κάτοικος Λονδίνου, ξεκινούσε την επιστολή του ως εξής: «Κύριε, το Ιράν στηρίζει τον Ασαντ. Οι χώρες του Κόλπου είναι εναντίον του Ασαντ» και συνέχιζε ξεδιπλώνοντας το κουβάρι των σχέσεων μεταξύ ηγετών, κυβερνήσεων, οργανώσεων και κρατών στη Μέση Ανατολή.

Ο επιστολογράφος ανέφερε μετά τις δύο πρώτες προτάσεις στο ίδιο στυλ: «Ο Ασαντ είναι εναντίον των Αδελφών Μουσουλμάνων. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο Ομπάμα είναι εναντίον του στρατηγού Σίσι, όμως οι χώρες του Κόλπου είναι υπέρ του Σίσι! Πράγμα που σημαίνει ότι είναι εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας!

Το Ιράν είναι υπέρ της Χαμάς, αλλά η Χαμάς στηρίζει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα! Ο Ομπάμα στηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αλλά η Χαμάς είναι εναντίον των ΗΠΑ!

Οι χώρες του Κόλπου είναι υπέρ των ΗΠΑ, αλλά η Τουρκία είναι μαζί με τις χώρες του Κόλπου κατά του Ασαντ παρότι η Τουρκία είναι φιλική προς τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και κατά του στρατηγού Σίσι. Οι χώρες του Κόλπου όμως στηρίζουν τον Σίσι». Ο αναγνώστης των «FT» έκλεισε λέγοντας: «Καλώς ήρθατε στη Μ. Ανατολή και καλή σας ημέρα».

Τα σχόλια που ακολούθησαν πήραν μορφή χιονοστιβάδας. Το γράφημα το έφτιαξε χρήστης του Ιντερνετ, ενώ παρόμοιο γράφημα έφτιαξε και ένας δημοσιογράφος του «Ρόιτερ».

Πηγή: Έθνος/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα